Els objectius daquest projecte són divulgar la importància de lalimentació equilibrada en la salut, fomentar el peix dins els hàbits alimentaris, difondre entre els nens la cultura del peix, ensenyar formes de conservació de lecosistema i conèixer i distingir el nostre peix autòcton.Lacte de presentació del projecte Peix Clau, serà presidit pel conseller dAgricultura, Ramaderia i Pesca, Josep GrauEl conseller dAgricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau, presidirà demà dimecres, dia 2 dabril, lacte de presentació del projecte Peix Clau finançada amb els ajuts IFOP i de la Generalitat de Catalunya. Aquest projecte és una iniciativa del DARP i de lAssociació dEmpresaris Marítims i Pesquers. Aquesta actuació va dirigida a reconduir el fet que, tot i tenir a labast de la mà els aliments duna dieta saludable com és la dieta mediterrània, el ritme de vida actual sembla que obligui a elaborar plats més ràpids de cuinar, bàsicament amb un gran contingut dhidrats de carboni. Per aquest motiu, Peixclau vol recordar als nens i als pares els beneficis de la dieta mediterrània i el convenient dincorporar a la dieta el peix, lelement clau de la dieta mediterrània. Peixclau és una iniciativa comunitària dirigida als nens i nenes de 6 a 12 anys i consisteix en un taller creatiu de cuina en què el protagonista és el peix. El taller té una part pràctica, en la qual els nens aprendran a realitzar alguns plats amb peix i, una part tècnica on sels explicarà els diferents tipus de peix que hi ha al mercat, com saber distingir el peix blau, el gras, el semigras, letiquetatge, les mides i laspecte. En concret, es treballarà amb grups de 10 nens/es i es faran tres tipus de plats: peix a la sal, amanida PeixClau i arrebossats. Aquesta iniciativa intenta arribar a 100.000 nens i nenes de tot el territori català. Per aquest motiu sintervindrà a més de 500 centres escolars (públics i privats), es farà partícip de lactivitat a més de 3.000 persones de la comunitat educativa i sarribarrà a més de 75.000 famílies. La campanya Peix Clau té com a objectius divulgar la importància de lalimentació equilibrada en la salut, fomentar el peix dins els hàbits alimentaris, difondre entre els nens la cultura del peix, ensenyar formes de conservació de lecosistema: els immadurs no es mengen, conèixer i distingir el nostre peix autòcton i, difondre la qualitat del camí que segueix el peix des del mar fins a la taula (la traçabilitat) i les garanties de qualitat i salut que ofereix el seu etiquetatge. A més, el taller té com a valors afegits el fer que fomenti una educació no sexista, el treball en equip, les experiències conjuntes entre pares i fills i la col.laboració dels nens amb les tasques de la llar. Daltra banda, també es proporcionarà als alumnes un fulletó explicatiu de diferents aspectes a conèixer respecte el peix. En aquest sentit, sels explica de manera molt clara, entenedora i amb dibuixos els beneficis del peix, les principals espècies i les diferents tècniques per obtenir els peixos. A més, també sincideix en què no es poden ni pescar ni menjar els peixos immadurs i es dóna explicació de com diferenciar el peix fresc de lalterat. Finalment, en aquest fulletó hi ha descrites les tres receptes que els alumnes practicaran en el taller de cuina. El màxim responsable de lAdministració agrària catalana arribarà a les 11:00 hores a lAuditori del DARP, on serà rebut per Hernan Subirats, director general de Pesca i Afers Marítims i, Iolanda Piedra, secretària general de lAssociació dEmpresaris Marítims i Pesquers. Seguidament, tindrà lloc la presentació de la Campanya PeixClau, amb la projecció dun vídeo de la campanya i els parlaments a càrrec de Iolanda Piedra, secretària general de lAssociació dEmpresaris Marítims i Pesquers i del conseller dAgricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau.
Presentació del projecte "Peix clau" dirigit a les escoles
event_note Nota de premsa