L'anterior govern no va resoldre els ajuts agroambientals a la fruita seca

query_builder   16 juliol 2004 19:06

event_note Nota de premsa

L'anterior govern no va resoldre els ajuts agroambientals a la fruita seca

L’actual Govern i el titular del DARP, Antoni Siurana, manté el seu compromís de suport i diàleg amb el sector.

Des del DARP es recorda que s’han mantingut reunions amb el sector per tal de resoldre una situació generada per la desídia de l’anterior Director General de Desenvolupament Rural, i actual diputat al Parlament de Catalunya, Francesc Xavier Ballabriga que es va “oblidar” de demanar els ajuts a Brussel·les després de comprometre’s a solucionar la situació del sector.

Aquest és un exemple més de les hipoteques generades per la mala gestió de l’anterior equip directiu del DARP, encapçalat per Josep Grau.

Des del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca es vol posar de manifest que les gestions fetes per l’anterior responsable de Desenvolupament Rural van ser només paper mullat ja que mai no es van resoldre oficialment a Brussel·les i només van respondre a promeses electoralistes que no es van duu a terme. Així ho demostra el fet que no va ser fins 3 dies després d’haver tingut lloc les eleccions autonòmiques catalanes que el DARP va enviar al MAPA la proposta per tal d’incloure-la com a modificació del Programa de Mesures d’Acompanyament, proposta que la Comissió Europea no va estimar com a favorable.

L’actual Govern i el titular del DARP, Antoni Siurana, reiteren el seu compromís de mantenir en tot moment el diàleg amb els responsables sindicals per treballar conjuntament i poder arribar a un acord respecte els ajuts agroambientals a la fruita seca que beneficiïn a aquest sector. En aquest sentit, ja s’han celebrat diverses reunions per tal de tractar aquest tema, i des del Departament ja s’ha enviat una darrera carta convocant, pel dia 27 de juliol, una reunió amb Unió de Pagesos per tal de tractar diversos temes relacionats amb els Programes de Desenvolupament Rural i les noves mesures agroambientals pel conreu de l’avellaner.

Un cop més, l’actual executiu ha de fer front als problemes derivats per la incompetència de l’anterior equip directiu del DARP ja que la Comissió Europea no va confirmar la rebuda de la documentació enviada per Francesc Xavier Ballabriga fins el 20 de gener del 2004 i va enviar la seva opinió al MAPA sobre el contingut d’aquesta proposta en data 16 de març amb una sèrie de deliberacions negatives que apuntaven una sèrie d’inconvenients. Des de llavors, els responsables del DARP han mantingut una sèrie de reunions amb Unió de Pagesos per tal de buscar solucions a aquest tema del qual la Unió Europea té l’última paraula.

 

Barcelona, 16 de juliol de 2004