Grau diu que cal potenciar l'agroturisme com a activitat complementaria del sector agrari de Catalunya

query_builder   23 setembre 2003 19:23

event_note Nota de premsa

Grau diu que cal potenciar l'agroturisme com a activitat complementaria del sector agrari de Catalunya

El responsable del DARP també ha afirmat que cal anar a buscar una central única de reserves via internet per potenciar aquesta modalitat de turisme

D’altra banda, el conseller Grau  ha dit que Catalunya ha de disposar d’una forta competència industrial lletera per garantir la continuïtat de les explotacions d’aquest sector

El màxim responsable de l’Administració agrària catalana ha dit avui que amb l’objectiu de diversificar l’economia agrària el govern de la Generalitat, a través del Programa de Desenvolupament Rural aposta per la modernització del sector.

Per aquest motiu Grau ha afirmat que des de la Generalitat de Catalunya s’aposta perquè l’agroturisme de les diferents comarques de Catalunya funcionin amb un sistema únic central de reserves a través de la xarxa d’internet, ja que aquest és un dels únics sectors econòmics que no té baixades ciclíques, i amb una gran capacitat de demanda i creixement.

En aquest sentit, el responsable del DARP  ha dit que a nivell de Catalunya un 70% de les reserves de l’agroturisme es fan via xarxa. Grau a posat com a exemple la demarcació de Girona, on en alguna de les seves comarques ja s’ha posat en pràctica aquest sistema i està funcionant amb ple rendiment i èxit.

Grau també ha dit que cal potenciar l’agroturisme com a activitat complementària del sector agrari de Catalunya.

D’altra banda, el conseller Grau també ha recordat que les iniciatives presentades per les cooperatives i empreses vinculades amb el sector lleter, tindran tot el suport de la Generalitat tant pel que fa als recursos per tirar endavant els projectes així com qualsevol suport tècnic i d’assessorament.

Així, Grau ha dit que “ens interessa disposar d’una forta competència industrial lletera per garantir la continuïtat de les explotacions d’aquest sector”. En aquest sentit, el responsable del DARP ha explicat que fa 4 anys es va reunir amb les cooperatives per animar a fer aquest processos de concentracions i fusions i que els fets succeïts en aquest darrer any en el sector lleter han fet que les cooperatives hagin apostat per tirar endavant projectes comuns.

El conseller Josep Grau ha fet aquestes declaracions en el decurs de la visita a la Cooperativa Pirenaica, SCCL a Montferrer.

Barcelona, 23 de setembre de 2003