Grau clourà la IV Jornada de Prodeca dedicada als productes alimentaris d'hoteleria

query_builder   14 juliol 2003 14:14

event_note Nota de premsa

Grau clourà la IV Jornada de Prodeca dedicada als productes alimentaris d'hoteleria

El conseller Grau clourà la IV Jornada Prodeca dedicada als productes alimentaris a lhoteleriaEl conseller dAgricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau, clourà el proper dimarts, dia 15 de juliol, la IV Jornada Prodeca. Aquesta quarta edició es dedicarà a Els productes alimentaris a lhoteleria i convocarà empresaris del sector agroalimentari, establiments hotelers i distribuïdors dalimentació especialitzats en hoteleria.La IV Jornada Prodeca té com a objectiu convocar anualment el teixit empresarial del sector agroalimentari i els diferents canals de distribució i comercialització daquestes produccions.La importància del sector agroindustrial de Catalunya queda palesa en els més de 13,2 milers de milions deuros de vendes netes que genera i les gairebé 80.000 persones ocupades, distribuïdes en 4.259 establiments. Aquesta xifra suposa un 15% del total aportat pel conjunt de la indústria a Catalunya, i un 24% del generat per la indústria agroalimentària espanyola.Daltra banda, Catalunya rep anualment més de 20 milions de visitants estrangers, dels quals el 60,5% són turistes, és a dir, dormen almenys una nit a Catalunya; i uns 5 milions de viatgers procedents de la resta de lEstat espanyol, a més dels viatges que generen els mateixos catalans a dins de Catalunya. Així, doncs, el sector hoteler, que allotja la major part daquests visitants, esdevé un dels mercats amb més demanda de productes alimentaris per atendre les necessitats dels visitants.Per aquest motiu sha organitzat una trobada entre ambdues parts, hotelers i empresaris, a més de la distribució especialitzada en hoteleria, per tal dacostar i intercanviar necessitats i interessos comuns entorn als productes alimentaris.