Grau acusa Dinamarca de boicotejar els productes catalans

Grau diu que la ministra danesa actua influenciada per alguns sector productius del seu país

query_builder   13 octubre 2003 14:43

event_note Nota de premsa

Grau acusa Dinamarca de boicotejar els productes catalans

Grau diu que la ministra danesa actua influenciada per alguns sector productius del seu país

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau, ha acusat avui a Dinamarca de boicotejar els productors catalans. En aquest sentit, el màxim responsable de l’Administració agrària catalana, ha assegurat que la negativa d’aquest país per aprovar, en el sí del Consell de Ministres d’Agricultura de la UE, els ajuts als productors de fruita seca, ve donada perquè la ministra danesa va a la reunió amb un mandat del Parlament contrari a la proposta per atorgar els ajuts als productors de fruita seca.

Grau ha explicat que davant aquesta negativa de Dinamarca, que es pot interpretar com una declaració de guerra contra els productors catalans, haurem de modificar les ordres i buscar un mecanisme per tal que els productors de fruita seca puguin rebre els ajuts sense que es contempli com un ajut d’Estat i sense l’autorització del Consell de Ministres de la UE. En aquest sentit, el conseller Grau ha assegurat que des del Govern de la Generalitat es farà tot el possible perquè els productors de fruita seca de Catalunya puguin percebre els ajuts fins que entrin en vigor els establerts per la UE com a resultat de la reforma de la Política Agrària Comuna (PAC).

Augment del preu dels productes frescos

Davant l’augment dels preus del productes frescos, Grau ha dit que avui en dia es fan uns productes d’alta qualitat que requereixen un nivell de preus determinat. Grau ha explicat que per poder fer front als costos de producció els pagesos han de comptar amb més ingressos, atès que la traçabilitat té un cost elevat.

En tot cas, Grau ha dit que el Tribunal de la Competència és que hauria de vetllar sempre per la relació qualitat/cost i per la relació que cobra el productor i el preu final que paga el consumidor. Grau ha denunciat que el diferencial entre el que rep el productor i el preu que paga el consumidor final sempre ha estat elevat i que el Govern central no ho ha vigilat sempre. Grau ha assegurat que sorprèn que sigui ara que el Govern central ho detecti. Així mateix, el conseller Grau ha instat al Govern central a vigilar la qualitat dels productes alimentaris que arriben a l’Estat espanyol, via importació.

Grau ha fet aquestes declaracions en el decurs d’una visita que ha realitzat a les instal·lacions del RACC de Lleida.

Barcelona,  13 d’octubre de 2003