El conseller Josep Grau visita la Fira de la Perdiu de Vilanova de Meià (La Noguera)

query_builder   8 novembre 2002 14:34

event_note Nota de premsa

El conseller Josep Grau visita la Fira de la Perdiu de Vilanova de Meià (La Noguera)

En el marc d’aquesta fira, també es lliuraran els trofeus de l’exposició i la mostra canina DESFILCAN/2002

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau, visitarà el proper diumenge dia 10 de novembre la Fira de la Perdiu de Vilanova de Meià (La Noguera).

A les 11:00 hores Josep Grau arribarà a l’Ajuntament de Vilanova de Meià on serà rebut per Joan Serra, alcalde d’aquesta localitat, Josep Vilajoliu, gerent del consorci del Montsec, i la resta d’autoritats. Després  de signar en el llibre d’Honor iniciaran  la visita a peu per la vila i posteriorment la visita  al recinte firal.

La fira de la Perdiu de Vilanova de Meià se celebra des de temps immemorials, possiblement  el seu origen es remunta al 1374 en temps del rei Pere III tot i que des d’ aleshores ha sofert  alguns canvis. Actualment, la fira l’organitza l’Ajuntament i se celebra  cada any el segon diumenge de novembre. La fira té lloc al carrer de la Perdiu amb l’exposició de les perdius i les aus, les parades dels productes del camp i els seus derivats, formatges, mels, olis, embotits, entre altres productes.  Cada any la fira compta entre 9.000 i 12.000 visitants i el promig d’expositors en  els últims anys és de : 55 expositors de perdius i aus cada any, 60 de productes del camp i derivats i 30 de productes artesans.

A més a més,   des de fa treta anys la fira compta amb una mostra canina i enguany  a més es farà una mostra gastronòmica de la perdiu.

Després de la visita al recinte firal les autoritats lliuraran els trofeus de l’exposició i la mostra canina DESFILCAN/2002 amb parlaments a  càrrec de Joan Serra, alcalde de Vilanova de Meià i de Josep Grau conseller  d’Agricultura, Ramaderia i Pesca.

RECORDATORI

Acte: Visita de la Fira de la Perdiu de Vilanova de Meià

Dia: Diumenge, 10 de novembre de 2002

Hora: 11:00 hores

Lloc: Ajuntament de Vilanova de Meià

C/ Església, 1

Vilanova de Meià

Barcelona, 8 de novembre de 2002