El conseller Grau inaugurarà demà la Primera Assemblea Estatutària de les regions Europees Hortofructícoles a Barcelona

En el decurs d'aquesta assemblea es designarà el nou Consell d'Administració, el Bureau i el President

query_builder   11 desembre 2002 14:27

event_note Nota de premsa

El conseller Grau inaugurarà demà la Primera Assemblea Estatutària de les regions Europees Hortofructícoles a Barcelona

En el decurs d'aquesta assemblea es designarà el nou Consell d'Administració, el Bureau i el President

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau, inaugurarà demà dijous, dia 12 de desembre, la Primera Assemblea Estatutària de les regions Europees Hortofructícoles (AREFLH) a la seu del DARP a Barcelona.

En el decurs de l’assemblea  es tractarà sobre la situació actual i les perspectives de futur de l’Organització Comuna del Mercat de Fruites i Hortalisses i, la comissió de la Producció Integrada presentarà el text que posteriorment es traslladarà a la Comissió Europea per tal de que pugui servir de base per una futura reglamentació a nivell europeu. A més, també es designarà al nou Consell d’Administració, el Bureau i el President.

L’AREFLH sorgeix de la necessitat de defensar els interessos comuns de les regions hortofructícoles del Sud d’Europa: França, l’Estat espanyol, Portugal, Itàlia i Grècia, davant dels esdeveniments propers, com poden ser la reforma de l’OCM, la renegociació dels Acords del GATT, la negociació dels Acords bilaterals amb Tercers Països, entre altres. Per aquest motiu, les seves activitats es centren en la creació i desenvolupament de bases de dades i d’instituts i organismes de formació, de recerca i d’experimentació, de promoció, de comunicació, i en general de l’estudi de tots els problemes que es puguin plantejar per part de les diferents regions fructícoles i hortícoles.

El màxim responsable de l’Administració agrària catalana arribarà a les 9:15 hores a la sala d’actes del DARP, on serà rebut per Germà Gordó, secretari general del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Guy Saint Martin, president de l’AREFLH, i Jacques Dasque, secretari general de l’AREFLH. Seguidament, tindrà lloc l’acte de presentació de la Primera Assemblea Estatutària de Regions Europees Hortofructícoles amb els parlaments a càrrec  de Guy Saint Martin, president de l’AREFLH i, del conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau.

CONVOCATÒRIA MITJANS DE COMUNICACIÓ

ACTE: Primera Assemblea General Estatutària de les Regions Europees Hortofructícoles

DIA: Dijous, 12 de desembre de 2002

HORA:9:15 hores. Inici de l’acte

LLOC: Seu del DARP

Gran Via de les Corts Catalanes 612-614

Barcelona

Barcelona, 11 de desembre de 2002