El DARP inicia l'execució de tres projectes inclosos en el Programa Interreg III-A Senders Transfronterers entre la Vall d'Aran, el Pallars Sobirà i l'Ariège

query_builder   30 juny 2004 17:56

event_note Nota de premsa

El DARP inicia l'execució de tres projectes inclosos en el Programa Interreg III-A Senders Transfronterers entre la Vall d'Aran, el Pallars Sobirà i l'Ariège

En concret es tracta de l’acondicionament de la “Ruta Temàtica de Liat”, l’acondicionament de camins entre el GR-221 al seu pas per Liat i Montoliu i els Ports dera Horquerta i Urets i la col·locació de plafons informatius a l’inici dels itineraris transfronterers a la Vall d’Aran

El Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca ha iniciat l’execució de tres projectes inclosos dins el Programa d’Iniciativa Comunitària Interreg III-A “Senders Transfronterers entre la Vall d’Aran, el Pallars Sobirà i l’Ariège”.

En concret, el primer projecte es tracta de l’acondicionament de la “Ruta Temàtica de Liat” a la comarca de la Vall d’Aran. Aquesta actuació, que comprèn l’acondicionament dels camins, el pannell informatiu a l’inici de l’itinerari i les obres d’adequació de la cabana-refugi de Liat, compte amb un pressupost de 17.869,80€.

D’altra banda, també s’ha iniciat l’acondicionament de camins entre el GR-211 al seu pas per Liat i Montoliu i els Ports dera Horqueta i Urets, a la comarca de la Vall d’Aran. Aquest projecte inclou el marcatge del camí que uneix el Port dera Horqueta amb el Port d’Urets pels estanyols de Maubèrme i l’enllaç del GR-211 des de l’estanc de Montoliu fins el Collet de Maubèrme. Aquesta actuació compte amb un pressupost de 29. 649,80€.

Finalment, i amb un pressupost de 16.501 € , s’ha iniciat la col·locació de plafons informatius a l’inici dels itineraris transfronterers a la Vall d’Aran. En aquests plafons hi figurarà informació per tal que els visitants puguin orientar-se i tinguin coneixements sobre el conjunt del projecte transfronterer.

El Programa d’Iniciativa Comunitària INTERREG III-A França/Espanya 2000-2006 té per finalitat promoure i cofinançar accions de cooperació dels agents socio-econòmic entre els dos Estats per a la realització de projectes comuns (com a mínim un soci de cada Estat per projecte) en la zona transfronterera  elegible (Girona, Guipúscoa, Osca, Lleida, Navarra, Ariège, Haute-Garanne, Hautes Pyrénées, Pyrénées Atlantiques i Pyrénées Orientals).

Barcelona, 30 de juny de 2004