El DARP i la Cambra de Comerç Alemanya firmen un conveni per a la promoció de productes ecològics

query_builder   12 juny 2003 16:47

event_note Nota de premsa

El DARP i la Cambra de Comerç Alemanya firmen un conveni per a la promoció de productes ecològics

Prodeca, empresa pública adscrita al Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca i la Cambra de Comerç Alemanya per a Espanya han subscrit un conveni de col·laboració per a la participació d’empreses catalanes elaboradores de productes ecològics en la borsa d’oferta d’aquest tipus de producció al mercat alemany.

D’acord amb les condicions que estableix el conveni, les empreses catalanes que disposin de les certificacions de producte ecològic podran ser incloses dins la base de dades de la Cambra de Comerç Alemanya a la qual tenen accés els majoristes, minoristes, elaboradors i grans cadenes alemanyes. A més, les empreses catalanes rebran informació sobre el funcionament de la distribució de productes ecològics en aquell país, i sobre les estratègies que apliquen les empreses comercialitzadores d’aquest tipus de producció i les novetats de productes en el mercat alemany. També podran encarregar estudis de mercat.

PRODECA ha establert amb la Cambra de Comerç Alemanya unes condicions favorables d’accés de les empreses catalanes del sector de l’alimentació ecològica, a més de fer-se càrrec d’una part del cost de participació en aquesta iniciativa.

Alemanya és un dels mercats més importants de demanda de productes ecològics, amb un increment cada cop més significatiu donada l’especial preocupació dels consumidors alemanys per la salut i el respecte al medi ambient.

En aquest sentit, la producció agrària ecològica és un sistema d’obtenció de productes agraris i alimentaris que posa un especial èmfasi en la utilització de productes i tècniques el més naturals possibles, excloent totes aquelles que potencialment poden malmetre la qualitat del producte final o el medi ambient en què es realitza aquesta obtenció. Aquest sistema comprèn totes les activitats de producció, elaboració, manipulació i comercialització d’aquest tipus de productes, tant d’origen vegetal com animal.

L’aplicació d’aquest sistema d’obtenció de productes agraris i alimentaris implica que totes les empreses que s’hi acullin han de complir una normativa europea, i estar sotmeses al control i certificació realitzada per una sèrie d’organismes de control, per tal d’oferir una garantia suficient al consumidor.

Aquesta actuació de PRODECA s’emmarca en el conveni de col·laboració subscrit amb el Consell Català de la Producció Ecològica per a la promoció de la producció ecològica catalana i el foment de la internacionalització de les empreses de producció ecològica.

Barcelona, 12 de juny de 2003