El DARP ha resolt l'obertura de la Badia dels Alfacs

query_builder   4 juny 2003 18:36

event_note Nota de premsa

El DARP ha resolt l'obertura de la Badia dels Alfacs

Com a resultat dels controls efectuats en compliment del programa permanent de vigilància de la qualitat de les aigües per a la producció de mol·luscs i altres invertebrats marins, dels Departaments d’Agricultura, Ramaderia i Pesca i de Sanitat i Seguretat Social, s’ha verificat  que la presència de D.S.P. a mostres de musclo procedents de la zona CAT1-02 (badia dels Alfacs), així com la presència de Dynophisis sacculus, alga dinoflagel·lada productora de D.S.P. han disminuït fins a  nivells de normalitat,  per sota dels nivells de seguretat establerts.

Per la qual cosa, s’ha resolt, en data 4 de juny de 2003, la reobertura total de la zona CAT1-02 (badia dels Alfacs).

Tal i com es disposa al Pla de Seguiment, s’ha donat trasllat de la resolució d’obertura a les Confraries de Pescadors de l’àmbit afectat, les Capitanies i Autoritats portuàries, les forces de seguretat, la DG de Salut Pública, l’Agència Catalana de l’Aigua i la DG de Ports i Transports i altres Autoritats, així com als Centres d’Expedició i de Depuració de Catalunya.

Els mecanismes de vigilància i control que s’estan duent a terme asseguren la salubritat dels mol·luscs que es comercialitzen pels circuits habituals, no suposant cap risc per a la salut el consum del mol·lusc que es troba en el mercat.

Barcelona,  4 de juny de 2003.