Avui s'ha presentat el concurs 18.000€ per una idea

query_builder   27 maig 2003 17:39

event_note Nota de premsa

Avui s'ha presentat el concurs 18.000€ per una idea

Aquest concurs té com a objectiu trobar idees per evitar les conseqüències que la pesca de palangre provoca a les aus

El director General de Pesca i Afers Marítims del  departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat,  Hernan Subirats, juntament amb la Societat Espanyola d’Ornitología (SEO/BirdLife), i l’Obra Social de Caixa Galícia han presentat, el concurs 18.000 euros per una idea. Com pescar menys ocells i més peixos.  Aquest concurs té com a objectiu trobar idees per  evitar  les conseqüències  que aquesta pràctica de pesca provoca a les aus.

La pesca de palangre és una pràctica tradicional que en els últims anys ha tingut un gran creixement. És un mètode molt selectiu pels peixos però inevitablement causa la mort d’algunes aus. Tant el Govern com la comunitat científica estan buscant mesures per pal·liar la mort  d’aquestes aus.

Per aquest motiu aquest concurs vol motivar a pescadors i persones coneixedores de la mar  de tot el món,  que presentin les seves idees amb la finalitat de trobar un mètode que redueixi  la mort d’aquests ocells que inevitablement queden atrapats als hams.

El director General de Pesca i Afers Marítims del DARP, Hernan Subirats, ha destacat que el DARP dóna suport a aquesta iniciativa ja que es tracta de buscar una solució  per tal de  frenar la mort d’aquestes aus i fer una pesca compatible amb el medi Ambient.

Per la seva banda, el  representant de SEO/BirdLife, Carles Carboneras ha destacat que tot i que existeixen mesures correctores per reduir la mortaldat de les aus  no n’hi ha cap  que sigui al 100% efectiva. I el concurs pretén buscar una mesura universal i de baix cost que funcioni i que permeti pescar com fins ara però sense perjudicar les aus.

El concurs s’ha presentat a Madrid, La Corunya, Almeria, Nova Zelanda i Hawaii, i de moment ja s’han rebut 37 idees la major part de concursants de l’Estat Espanyol.

El premi per la millor idea està dotat amb 18.000 euros i el termini  de presentació és fins el dia 30 de juny de 2003. El jurat estarà format per ornitòlegs, experts internacionals, pescadors i altres persones vinculades amb el mar. La presentació de les idees  és lliure (text, esquema, foto, vídeo, format electrònic, etc.) tot i que es valoraran especialment aquelles idees en les quals s’aporti documentació gràfica del seu bon funcionament al mar. El nom del guanyador es farà públic al mes de novembre a Galícia.

Barcelona, 27 de maig de 2003