Presentació del Women International Adventure Race-Salomon i I Campionat de Catalunya Femení de Raids d'Aventura

Es tracta de l'únic raid d'aventura femení d'arreu del món

query_builder   14 juny 2004 13:00

event_note Nota de premsa

Presentació del Women International Adventure Race-Salomon i I Campionat de Catalunya Femení de Raids d'Aventura

Es tracta de l'únic raid d'aventura femení d'arreu del món

L’Institut Català de la Dona dóna suport al Raid Internacional d’Aventura de les Dones (WIAR - Women International Adventure Race-Salomon), l’únic raid femení d’arreu del món, que organitza Salomon, el Centre Excursionista de Catalunya i SOM/OS 51. Amb aquest raid, es vol potenciar l’esport femení en l’àmbit de proves de risc i aventura, al qual encara no se li atorga la consideració que es mereix en el panorama esportiu, competitiu i mediàtic.

Aquesta prova, que és també el Campionat de Catalunya Femení de Raids d’Aventura, començarà el dissabte 3 de juliol, a les 9 hores, al Parc Olímpic del Segre, a la Seu d’Urgell (Alt Urgell ), i s’acabarà el diumenge 4 de juliol, a les 14 hores, al llac de Puigcerdà (Cerdanya).

En aquest raid els equips estan formats per 2 membres femenines, amb una persona d’assistència home o dona. El nombre màxim d’equips participants és de 50. En el raid les participants hauran de superar una sèrie de proves dins de les diferents disciplines esportives: carrera d’orientació, activitats de corda, alta muntanya, bicicleta de muntanya, caiac, patins en línia, natació i proves sorpresa.

La directora i impulsora de la prova és l’esportista d’èlit Emma Roca, que és bombera de la Generalitat i llicenciada en Bioquímica. Emma Roca participa habitualment en raids d’aventura internacionals, on és obligatori que un dels tres components de l’equip sigui una dona. En l’edició de l’any passat, en què el raid s’organitzava per primera vegada, hi ha haver una elevada participació d’equips amb esportistes d’èlit de tot el món.

Solidaritat amb dones que pateixen càncer de mama

Hi haurà diversos premis en metàl·lic i amb regals per als primers equips classificats. L’entrega de premis tindrà lloc en acabar el raid, el diumenge 4 de juliol, a les 14 hores, al llac de Puigcerdà. Part de l’import de les inscripcions està destinat a la prevenció del càncer de mama per mitjà de SOM/OS 51.

Per a més informació podeu consultar el web: www.emmaroca.com/raid

Per gestionar entrevistes:

Oficina de comunicació. Tel. 93 495 16 03