Incident per l'avaria d'un camió a Bagà [Actualitzada]

query_builder   2 abril 2003 21:13

event_note Nota de premsa

Incident per l'avaria d'un camió a Bagà [Actualitzada]

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que a les 19’17 hores Bombers de la Generalitat han estat alertats de l’avaria que ha patit un camió cisterna a l’aparcament de la boca sud del Túnel del Cadí, al quilòmetre 124 de la carretera C-16, a Bagà.

El camió transporta aluminat sòdic. Estant a l’aparcament de la boca sud del túnel del Cadí, ha patit una avaria a la tractora, obligant que una segona tractora anés a substituir-la. Just en les tasques de substitució, la cisterna ha caigut i se li han avariat els suports davanters, quedant aquesta inclinada. Cal dir, però, que en la cisterna no s’hi ha produït cap tipus de fuita i tampoc hi ha hagut cap ferit. Afegir, també, que en cap moment hi ha hagut interrupció del trànsit.

La mateixa empresa propietària del camió cisterna, Transports Solazo de Barcelona, s’ha fet càrrec de fer el canvi de tractora i, posteriorment, ha pogut continuar la marxa. Així doncs, no ha estat necessari el transvasament de la càrrega.

Dues dotacions dels Bombers de la Generalitat han estat de retén al mateix lloc de l’incident fins que s’han acabat aquestes tasques.

Cal dir que, a causa d’aquest incident a les 20’15 hores s’ha activat el Pla d’Emergències per Accidents en Transport de Mercaderies Perilloses en Carretera i Ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT) en fase d’alerta. I un cop solucionat el problema que ha tingut el camió cisterna, a les 21’10 hores s’ha donat per finalitzada l’alerta i ja s’ha pogut desactivar el Transcat.

Cerdanyola del Vallès, 2 d’abril de 2003

21’10 hores