Incendi forestal al Vallès Occidental i al Bages

El foc afecta ja més de 1.000 hectàrees de vegetació forestal

query_builder   10 agost 2003 23:13

event_note Nota de premsa

Incendi forestal al Vallès Occidental i al Bages

El foc afecta ja més de 1.000 hectàrees de vegetació forestal

Un total de 75 dotacions terrestres treballen en les tasques d’extinció de l’incendi forestal que, des d’aquesta tarda, afecta les comarques del Vallès Occidental i el Bages. Una vegada s’han retirat els mitjans aeris, amb l’arribada de l’ocàs, els efectius terrestres es quedaran a la zona per tal de poder controlar l’incendi.

L’incendi, que a hores d’ara es troba encara actiu, hauria afectat, segons el Cos d’Agents Rurals, més de 1.000 hectàrees de vegetació forestal. El front de l’incendi s’ha desplaçat ràpidament des del torrent de la Vall d’Horta direcció nord, afectant el Bosc Negre (Bages). Pel que fa als flancs de l’incendi, l’esquerra avança direcció al terme municipal de Mura i Talamanca, i el dret que avança cap a la Granera, evoluciona favorablement.

Recordem que efectius de la Guàrdia Civil, del cos de Mossos d’Esquadra (20 patrulles) i Policies Locals, han desallotjat més de 200 persones a la urbanització Comabella, més de 100 persones de les urbanitzacions limítrofes de la Granera, els quals, l’alcalde de Moià, els ha posat a la seva disposició 30 places a on dormir. A més, 12 veïns del municipi de Talamanca han estat evacuats a Navarcles.

A les 24’00 hores està prevista una reunió de coordinació al parc de Bombers de Sant Llorenç Savall entre els diferents responsables i autoritats de la zona afectada per l’incendi.

Afegir que, totes aquelles persones que vulguin col·laborar amb les tasques d’extinció de l’incendi es poden adreçar a l’Ajuntament o al Parc de Bombers de Sant Llorenç Savall, lloc des d’on es coordinen els equips d’extinció.

A més, també hi treballa personal del Cos d’Agents Rurals, de les Agrupacions de Defensa Forestal de la zona, i voluntaris.

Pel que fa a la circulació del trànsit i segons el Servei Català del Trànsit, s’ha tallat les carreteres BV-1221 de Mura a Talamanca (entre el quilòmetre 18 i el 24), B-124 (entre el quilòmetre 18’5 i el 29 a Sant Llorenç Savall) i la BV-1245 a l’alçada de Castellterçol.

Recordar que el telèfon gratuït d’emergències és el 112, operatiu les 24 hores del dia i tots els dies de l’any.

Cerdanyola del Vallès, 10 d’agost de 2003

23’30 hores