La presidenta de l'Institut Català de la Dona, Joana Ortega, reclama tolerància zero per part de la societat envers la violència domèstica

La línia d'atenció a les dones en situació de violència 900 900 120 de l'Institut Català de la Dona rep més de 400 truca

query_builder   30 abril 2003 10:31

event_note Nota de premsa

La presidenta de l'Institut Català de la Dona, Joana Ortega, reclama tolerància zero per part de la societat envers la violència domèstica

La línia d'atenció a les dones en situació de violència 900 900 120 de l'Institut Català de la Dona rep més de 400 truca

El Congrés analitza de forma interdisciplinar les causes de la violència envers les dones, així com les conseqüències psíquiques i físiques de la violència domèstica. També s’hi exposen les diverses experiències pel que fa a serveis i programes d’atenció a la violència domèstica.

La presidenta de l’Institut Català de la Dona, Joana Ortega, juntament amb el síndic de Greuges, Anton Cañellas, la directora del Instituto de la Mujer, Miriam Tey, la secretària de la Família del Departament de Benestar i Família, Anna M. Geli, la regidora de Ponència de política de la Dona de l’Ajuntament de Barcelona, Lourdes Muñoz, i la directora de les Escoles Universitàries de Treball Social i Educació Social de la Universitat Ramon Llull, clou avui el Congrés Estatal sobre Violència Domèstica que se celebra a Barcelona.

La cloenda té lloc avui, a les 20 hores, a la Casa del Mar (Albareda 1-13) de Barcelona.

En el seu parlament, la presidenta de l’Institut Català de la Dona reclamarà tolerància zero per part de la societat envers la violència domèstica i destacarà que la violència contra la dona, abans situada en l’àmbit privat, avui ja no pot ser considerada com un problema domèstic o problema de dones, sinó que es tracta d’un problema col·lectiu i per tant exigeix respostes per part de la societat i dels poders públics. Per donar resposta a aquesta situació des del Govern de la Generalitat s’està implementant el Pla integral de prevenció de la violència de gènere i d’atenció a les dones que la pateixen 2002-2004.

Segons la presidenta de l’Institut Català de la Dona, Joana Ortega, "prevenir la violència de gènere, donar suport a les seves víctimes i evitar la impunitat dels agressors són les prioritats que han de marcar les actuacions en matèria de violència de gènere".

En el marc del Congrés, el mateix dimecres 30 d’abril, a les 16 hores, la directora de l’Institut Català de la Dona, Maite Fandos, oferirà la conferència "Cap a un nou model d’atenció", on explicarà les actuacions que s’estan emprenent per tal de completar el suport que reben les víctimes de violència domèstica.

Entre les mesures actuals cal destacar la Línia d’atenció a les dones en situació de violència domèstica, que ha rebut més de 8000 trucades des de la seva posada en funcionament, l’any 2001, fet que suposa una mitjana de 417 trucades al mes.

 Barcelona, 30 d’abril de 2003