La mostra de l'Institut Català de la Dona "Dues escriptores, dues catalanes: Maria Aurèlia Capmany i Montserrat Roig" s'exposa a Perpinyà

query_builder   5 març 2004 18:00

event_note Nota de premsa

La mostra de l'Institut Català de la Dona "Dues escriptores, dues catalanes: Maria Aurèlia Capmany i Montserrat Roig" s'exposa a Perpinyà

La presidenta de l’Institut Català de la Dona, Marta Selva, i el director de la Casa de Catalunya a Perpinyà, Enric Pujol, inauguren avui divendres, 5 de març, a les 18h, l’exposició "Dues escriptores, dues catalanes: Maria Aurèlia Capmany i Montserrat Roig".

La mostra es pot veure, fins el 29 de març, a la casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà (carrer de la Ferreria, 1).

L’exposició consta de fotografies i fragments de l’obra de Maria Aurèlia Capmany i Montserrat Roig, dones de referència obligada per a comprendre la nostra història recent.

Aquesta selecció ha esta feta per la fotògrafa Pilar Aymerich, qui ha triat les imatges, i per la poetessa Marta Pessarrodona, encarregada d’escollir els textos, amb la col·laboració de persones que van conèixer les protagonistes de la mostra.

A més, inclou una part del material gràfic i documental recollit en les publicacions que l’Institut Català de la Dona ha editat sobre la vida i l’obra d’aquestes escriptores, dins de la col·lecció Un Retrat.

A l’exposició es pot descobrir la vessant més personal d’aquestes dues escriptores, des d’imatges de la seva infantesa o de l’adolescència fins a les seves trajectòries com actrius o dels seus viatges, entre d’altres. Totes acompanyades de texts de les seves obres o d’entrevistes.

L’Institut Català de la Dona organitza aquesta mostra, de caràcter itinerant, amb l’objectiu de mantenir viva la memòria de dues dones que han estat exemple de participació, de compromís i d’implicació social.

Barcelona, 5 de març de 2004