L'Institut Català de la Dona condemna l'assassinat d'una dona de Palafrugell a mans del seu marit

query_builder   23 juliol 2003 14:04

event_note Nota de premsa

L'Institut Català de la Dona condemna l'assassinat d'una dona de Palafrugell a mans del seu marit

L’Institut Català de la Dona condemna l’assassinat ahir d’una dona de Palafrugell a  mans de la seva parella.

Amb la finalitat de refermar el rebuig a la violència contra les dones, l’Institut Català de la Dona ha elaborat un manifest, conjuntament amb l’Associació Catalana de Municipis i Comarques de Catalunya i la Federació de Municipis de Catalunya, on es fa públic el rebuig i es condemna la violència que pateixen les dones.

Aquest manifest ha rebut també l’adhesió de les 800 dones representants d’entitats i associacions de dones que van participar el passat 30 i 31 de maig, a Tarragona, en el primer Congrés d’Associacions de Dones de Catalunya.

L’Institut Català de la Dona, l’Associació Catalana de Municipis i Comarques de Catalunya i  la Federació de Municipis de Catalunya,

MANIFESTEM que:

Atès que la violència de gènere continua essent una xacra en la nostra societat actual.

Atès que la violència de gènere, i en especial la que es produeix dins de l’àmbit de la llar, té tràgiques conseqüències per a les dones que la pateixen.

Atès que en el que portem d’any s’han incrementat proporcionalment el número de dones mortes a l’Estat Espanyol.

Atès que les situacions de desigualtat de la dona, constitueixen formes de violència per si mateixes i afavoreixen el context on es dona la violència de gènere.

ACORDEM:

1. Manifestar el nostre rebuig i condemna envers qualsevol acte de violència de gènere.

2. Reforçar el nostre compromís de sumar esforços per treballar des de tots els àmbits en la prevenció de la violència de gènere, així com garantir una atenció integral a la víctima d’aquest tipus de violència.

3. Continuar treballant per assolir la igualtat real d’oportunitats entre gèneres per allunyar-nos de les causes per les quals es produeixen els casos de violència de gènere.

4. Fer públic el nostre rebuig i condemna a la violència que pateixen les dones dins la llar, i cada vegada que una dona mori per aquest motiu.

 

5. Fer arribar aquests acords al Parlament de Catalunya, a tots els consells comarcals i ajuntaments de Catalunya, a les associacions de dones i als mitjans de comunicació.