Informació dels incendis forestals a Catalunya (18'00 hores)

Aquesta tarda es treballen en 3 incendis més

query_builder   12 agost 2003 18:03

event_note Nota de premsa

Informació dels incendis forestals a Catalunya (18'00 hores)

Aquesta tarda es treballen en 3 incendis més

Bombers de la Generalitat continuen treballant en els incendis forestals de Sant Llorenç Savall i Gallifa, els quals ha tingut revifades que encara no s’han pogut controlar. A més, aquesta tarda s’han declarat 3 incendis més: a Llafranc (Baix Empordà), Granja d’Escarp (Segrià) i un a Jorba (Anoia).

La simultàneitat d’aquests incendis que hi ha, a hores d’ara a Catalunya, estant complicant les tasques dels equips d’extinció, ja que s’ha hagut de diversificar els efectius aeris. A més, s’ha demanat la  col.laboració al govern andorrà perquè envii mitjans aeris.

Pel que a fa a l’incendi forestal que afecta a Sant Llorenç Savall i Gallifa presenta 5 revifades importants: 3 d’aquestes són a la zona de Sant Llorenç (un front al nord  cap a Monistrol de Calders direcció a la Mussara, un front al sud que avança direcció a la Mura i un front al est direcció a la Granera); els altres 2 fronts estant afectant a la zona de la Gallifa (al flanc esquerre direcció la Granera i al sud del perímetre de l’incendi en direcció a la Ferreria).

Arran d’aquestes revifalles, ha estat necessari desallotjar algunes masies aïllades que es trobaven prop de la Granera i dintre del perímetre dels dos incendis, evacuació que s’ha realitzat, en algun dels casos, amb helicòpter amb grua i el grup de recursos d’actuacions especials (GRAE). D’altra banda, també s’han desallotjat algunes urbanitzacions de Monistrol de Calders (Saladrich i can Solà, les qual ja van haver de ser desallotjades ahir).e Pel moment, no hi ha constància de persones ferides a causa d’aquestes revifalles.

En en els dos incendis  continuen treballant unes 100 dotacions terrestres i uns 20 mitjans aeris.

D’altra banda, hores d’ara, s’està treballant també en 3 incendis forestals més:

Llafranc: l’avís d’aquest incendi s’ha rebut a les 16’50 hores a la zona de la muntanya de Sant Sebastià. No ha estat necessari finalment desallotjar les dues cases de colònies pròximes a la zona de l’incendi. El foc, a hores d’ara, es troba encerclat però encara no està controlat.

Granja d’Escarp: s’ha rebut l’avís a les 15’51 hores a la zona esquerra de la muntanya de Montmaneu, al costat de la C-12, al quilòmetre 102. En aquests moments, hi treballen 14 vehicles terrestres i la superfície afectada és de moment, segons fonts d’agents rurals, d’unes 200 hectàrees. No hi ha hagut cap evacuació.

Jorba: s’ha rebut l’avís de l’incendi  a les 15’29 hores, ubicat a peu de la carretera N-II, quilòmetre 540. A causa d’aquest incendi, la Guàrdia Civil ha evacuat 2 masies (en total 3 persones) Pel moment, en aquest incendi hi treballen 11 dotacions terrestres i 3 mitjans aeris.

Cerdanyola del Vallès, 12 d’agost de 2003

18’00 hores