Incendi forestal a Sant Llorenç Savall

Activada l'Emergència 1 de l'INFOCAT

query_builder   10 agost 2003 18:08

event_note Nota de premsa

Incendi forestal a Sant Llorenç Savall

Activada l'Emergència 1 de l'INFOCAT

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que a les 17’39 hores s’ha activat la fase d’Emergència 1 del Pla d’Emergències per Incendis Forestals a Catalunya (INFOCAT) per l’incendi forestal que afecta al municipi de Sant Llorenç Savall (Vallès Occidental).

L’incendi, del qual s’ha rebut l’avís a les 16’53 hores, s’ha iniciat a la zona de la Vall d’Horta de Sant Llorenç Savall. En aquests moments, treballen en les tasques d’extinció 35 vehicles terrestres i 12 mitjans aeris (6 avions de vigilància i atac, 5 helicòpters bombarders i 1 helicòpter de comandament). A més, també s’ha demanat un hidroavió cedit per la Dirección General de Conservación de la Naturaleza (Ministeri de Medi Ambient).

Com a forma preventiva, la Guàrdia Civil amb la col.laboració dels Mossos d’Esquadra (12 patrulles) estan desallotjant la urbanització Comabella. Cal dir però que, pel moment, no hi ha cap persona que hagi resultat ferida.

Segons el Servei Català del Trànsit, a hores d’ara, s’ha tallat l’accés a la població de Sant Llorenç Savall per la carretera B-124. A més, patrulles dels Mossos d’Esquadra estan regulant el trànsit a la carretera BP-1241 a l’alçada, també, de Sant Llorenç Savall, fet que està derivant  retencions en el trànsit. A més, tampoc hi ha hagut talls ferroviaris, segons la informació facilitada al Centre d’Emergències de Catalunya.

Cerdanyola del Vallès, 10 d’agost de 2003

18’00 hores