Informació relativa a l'incident d'un helicòpter bombarder a Maspujols

query_builder   16 juliol 2003 18:52

event_note Nota de premsa

Informació relativa a l'incident d'un helicòpter bombarder a Maspujols

Un helicòpter bombarder que participava en les tasques d’extinció d’un incendi a l’Aleixar (Baix Camp), entre les urbanitzacions del Mas de la Tia Anna i del Mas Nou de Baiona, ha estat apedregat per una persona quan es disposava a carregar aigua en la bassa d’una finca particular, al mateix terme municipal.

Una de les pedres ha impactat amb el fuselatge de l’helicòpter, que ràpidament s’ha adreçat a la seva base per comprovar els danys. Sortosament, l’helicòpter ha pogut retornar sense haver de lamentar cap accident. Cap persona ha resultat ferida.

En l’incendi, del qual s’havia rebut l’avís a les 13:07 hores i que ha afectat mitja hectàrea de vegetació forestal, també hi han treballat 7 dotacions terrestres i 2 mitjans aeris (un avió de vigilància i atac i un helicòpter de comandament) que al voltant de les 14:00 hores ja donaven el foc per controlat.

Des de la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil es vol demanar la col·laboració de total la ciutadania i dels propietaris de basses i de punts d’aigua, per tal de defensar el patrimoni natural i preservar, a més, les seves propietats de qualsevol incendi.

Cal recordar que, en cas necessari, es pot sol·licitar la reposició de l’aigua utilitzada i que d’altra banda, l’administració es farà càrrec de qualsevol dany ocasionat durant les tasques d’extinció d’un incendi.

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil prendrà les accions legals oportunes per tal que no es torni a repetir un incident d’aquestes característiques.

Cerdanyola del Vallès, 16 de juliol de 2003

18’30 hores