Informació relativa a l'episodi de pluja

Els Bombers de la Generalitat fan 60 sortides, principalment a Osona

query_builder   27 juny 2003 19:22

event_note Nota de premsa

Informació relativa a l'episodi de pluja

Els Bombers de la Generalitat fan 60 sortides, principalment a Osona

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, com a conseqüència de l’episodi puntual de pluja que hi ha hagut a primera hora d’aquesta tarda, els Bombers de la Generalitat han fet un total de 60 sortides per solventar problemes ocasionats principalment per l’aiguat i ocasionalment pel vent que l’ha acompanyada.

D’aquestes sortides, 47 s’han fet a la comarca d’Osona, 7 a la Garrotxa, 5 al Vallès Occidental i 1 a l’Alt Urgell. L’episodi de pluja ha començat a la Garrotxa, a on la primera sortida dels Bombers s’ha fet a les 15’26 hores. La darrera, en aquesta mateixa comarca, ha estat a les 16’40 hores. Aquí, tots els serveis han estat a Olot; 5 d’ells per treure aigua en baixos i els altres 2, per desfer bassals que s’havien format a la via pública: a l’avinguda Europa, just davant l’escorxador, i a la rotonda de la Canya.

Osona ha estat la comarca on més sortides han hagut de fer els Bombers. La primera sortida, aquí, ha estat a les 16’04 hores; fins a les 19’00 hores ja se n’han fet 47. De totes elles, 39 s’han atès a Vic. Les altres, a Gurb, Roda de Ter, Santa Maria de Corcó (2 serveis en cada cas), Prats de Lluçanès i Sant Hipòlit de Voltregà. A la capital de la comarca, s’ha intervingut, entre d’altres llocs, al sòtan del seminari, a la Clínica ubicada a la ronda Camprodon, als Cinemes Sucre, en un institut situat a l’avinguda Olimpia i en una fàbrica del Poligon Malloles, a part de les finques particulars ubicades en baixos de diferents punts de la ciutat.

Mentre durava l’episodi de pluja a Osona, els Bombers han estat alertats d’una inundació a Organyà (Alt Urgell): des de les 17’11 hores, els Bombers de la Generalitat treballen per desfer tolls a la carretera que travessa la localitat.

Més tard, el gruix de la tempesta s’ha desplaçat al Vallès Occidental, a on els Bombers han fet la seva primera sortida a les 18’31. De les 5 sortides que s’han fet aquí, 3 han estat a Terrassa, 1 a Barberà del Vallès i una altra a Sabadell. A Terrassa, s’han trencat els vidres d’un pis ubicat al carrer Xúquer, s’ha retirat una palmera caiguda a l’avinguda Jaume I i, a Sabadell, s’estan desfent tolls als carrers de Campoamor.

En cap cas no hi ha hagut víctimes com a conseqüència d’aquest episodi de pluja acompanyada de vent. De tota manera, la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil recorda que el telèfon d’emergències és el 112, operatiu a tothora.

Cerdanyola del Vallès, 27 de juny de 2003

19’25 hores