Inauguració de l'edifici judicial de la Seu d'Urgell

query_builder   17 octubre 2003 16:56

event_note Nota de premsa

Inauguració de l'edifici judicial de la Seu d'Urgell

La consellera de Justícia i Interior, Núria de Gispert i  l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Ausàs, a més d’altres personalitats del món jurídic i judicial, han inaugurat avui les noves dependències dels jutjats de la Seu d’Urgell.

La nova seu judicial, ubicada al número 9 del carrer Tres Ponts, té una superfície construïda de 2.128,65 m2, cinc vegades superior a la superfície disponible fins ara. L’edifici, la construcció del qual ha costat 1.958.526,65 €, consta de 5 plantes. Al soterrani hi ha l’arxiu general, l’aparcament, l’àrea de detinguts i els vestidors. A la planta baixa s’ubica el vestíbul d’entrada, la sala d’espera per al públic, l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, el registre civil, la clínica medicoforense amb sala d’espera i un despatx-consulta, i una sala de vistes que es pot utilitzar també com a sala de matrimonis. A la planta primera hi ha les dependències per al deganat, la fiscalia, i  diversos despatxos per a procuradors, advocats i tècnics. A la planta segona, el Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 1, despatxos per al jutge i el secretari, l’oficina judicial, sala de vistes petita, sala de declaracions i l’arxiu. A la planta tercera hi ha el Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 2, despatxos per al jutge i el secretari, l’oficina judicial, una sala de vistes petita, una sala de declaracions i l’arxiu. Finalment, a la planta sota coberta estan ubicades les instal•lacions de l’edifici.

L’estructura de l’edifici és de formigó armat; els tancaments exteriors són de ceràmica aplacada amb pedra natural, i els interiors, de ceràmica i cartó guix. L’equipament consta d’aire condicionat, sistema de seguretat, detecció i extinció d’incendis, etc.

Continuant amb el Pla de modernització de l’Administració de justícia, el Departament de Justícia i Interior ha dotat el nou edifici judicial amb un sistema de videoconferència disponible en qualsevol punt de l’edifici, i totes les sales de vista disposen d’un sistema d’enregistrament digital de les vistes orals.

El partit judicial de la Seu d’Urgell està integrat per 22 municipis, 16 de la comarca de l’Alt Urgell i 6 de la comarca de la Cerdanya, i té una població de dret de 20.300 habitants. La Seu d’Urgell compta amb dos jutjats de primera instància i instrucció, i és la seu d’una adscripció permanent de la fiscalia amb l’àmbit territorial dels partits judicials de la Seu d’Urgell, Solsona, Tremp i Vielha e Mijaran. El partit judicial de la Seu d’Urgell pertany a la demarcació penal i social de Lleida.

Seu d’Urgell, 17 d’octubre de 2003