Foc forestal al nord de Cardona

El foc, al peu de la Serra del Porquer, en fase de control

query_builder   10 juny 2003 20:03

event_note Nota de premsa

Foc forestal al nord de Cardona

El foc, al peu de la Serra del Porquer, en fase de control

Els Bombers de la Generalitat treballen hores d’ara en l’extinció d’un foc forestal al nord de Cardona. Els efectius d’emergències han estat alertats de l’incendi a les 17’59 hores. El foc s’ha iniciat al peu de la Serra del Porquer, a la zona coneguda com a Cal Gili (al nord de la ciutat de Cardona, molt a la vora de la carretera B-420, que connecta amb Berga). Les flames han pujat la carena i, un cop a dalt, han començat a perdre intensitat. Es tracta d’una zona bàsicament de pi blanc i matoll i, per ara, no hi ha estimació de la superfície afectada. Hores d’ara, l’incendi està en fase de control.

En aquests moments, treballen a la zona 19 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat i 8 mitjans aeris, que són 1 helicòpter de comandament, 4 helicòpters bombarders i 3 avions de vigilància i atac. Durant la matinada, també hi haurà presència dels Bombers per tal de remullar el perímetre afectat i evitar, d’aquesta manera, qualsevol revifalla, ja que és previst que la humitat a la zona serà força baixa, com ja ha estat habitual d’aquests darrers dies.

En cap cas no hi ha hagut perill per a les persones; per tant, no s’ha evacuat cap zona habitada. Igualment, i tal com informen Bombers, Mossos d’Esquadra i Servei Català de Trànsit, no hi ha hagut cap afectació viària com a conseqüència de l’incendi; per tant, cap via no ha estat tallada ni parcial ni totalment.

Cerdanyola del Vallès, 10 de juny de 2003

20’05 hores