El conseller de Justícia i l'alcalde de la Roca signen un conveni de col·laboració

query_builder   24 desembre 2004 14:00

event_note Nota de premsa

El conseller de Justícia i l'alcalde de la Roca signen un conveni de col·laboració

El conseller de Justícia, Josep M. Vallès, i l’alcade de la Roca del Vallès, Salvador Illa, han signat avui, divendres, 24, a la seu del Departament, un nou conveni de col·laboració entre el Departament de Justícia i l’Ajuntament de la Roca del Vallès.

• Es construeix un nou centre penitenciari per a joves dins del complex penitenciari de Quatre Camins.

• El nou establiment tindrà 300 places i substituirà l’actual presó de Joves de la Trinitat.

A principis de gener de 2005 s’iniciaran les obres de construcció del nou Centre Penitenciari de Joves, que substituirà l’actual presó de la Trinitat. El nou establiment estarà ubicat dins del complex penitenciari de Quatre Camins. Tindrà una capacitat de 300 places i la inversió aproximada es calcula en 43 milions d’euros. Està previst que les obres finalitzin al llarg del primer semestre de l’any 2007.

L’Ajuntament va concedir el passat 16 de desembre la llicència d’obres per construir el nou centre per a joves. La llicència ha estat concedida en els termes recollits al Pla Especial de Quatre Camins, que ha aprovat la Comissió d’Urbanisme de Barcelona.

Així mateix, el Ple municipal extraordinari del passat dimecres 22 de desembre va aprovar el Conveni entre el consistori i el Departament de Justícia de la Generalitat, d’acord amb el Decret 335/2004, de 20 de juliol, de la Generalitat, que regula la implantació dels equipaments penitenciaris a Catalunya.

A diferència d’altres convenis subscrits per anteriors governs, el nou Decret ordena i objectiva les compensacions que la Generalitat ha d’adjudicar als municipis on s’implantin equipaments penitenciaris. Aquestes compensacions són  calculades en funció del pressupost de la inversió i de l’import de la quota de l’Impost de Béns Immobles que correspondria a la instal•lació del Centre Penitenciari.

El sistema penitenciari de Catalunya comptarà a principis de 2007 amb aquesta nova instal•lació, que ha de permetre complir amb més eficiència la funció de reeducació, reinserció i custòdia dels joves condemnats a penes de privació de llibertat.