Important revifalla de l'incendi de Tordera - Maçanet de la Selva

query_builder   14 agost 2003 17:25

event_note Nota de premsa

Important revifalla de l'incendi de Tordera - Maçanet de la Selva

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que el foc forestal de Tordera – Maçanet de la Selva ha revifat poc abans de les 16’00 hores. En aquests moments treballen a la zona 34 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat i 14 dotacions aèries (1 helicòpter de comandament, 4 helicòpters bombarders, 6 avions de vigilància i atac i 3 hidroavions).

El foc ha començat a prendre volada als afores de la urbanització Mas Altaba. Les flames han anat en sentit nord, més enllà del perímetre de l’incendi d’ahir. Per aquesta raó, i com a mesura preventiva, també s’ha desallotjat la urbanització El Molí. Igualment, i segons informa el Servei Català de Trànsit, s’han tallat l’autopista A-7, entre Maçanet de la Selva i Sant Celoni, i els carrils en sentit sud de la C-35.

L’incendi ha travessat l’autopista A-7 i a hores d’ara continua avançant en sentit nord. D’aquesta manera, el comandament dels Bombers han recomanat l’evacuació de la urbanització Maçanet Residencial Parc. Les flames han afectat algunes cases de Mas Altaba, tot i que en aquests moments no es pot precisar el nombre de propietats per on hi ha passat el foc. Igualment, dos Mossos d’Esquadra han resultat intoxicats lleus pel fum i han estat evacuats al Centre d’Atenció Primària de Maçanet de la Selva.

Pel que fa als altres incendis del país, el foc de Badalona està controlat des de les 15’45 hores. La darrera xifra provisional de superfície afectada és de 10 hectàrees, a l’espera d’una reactualització per part del Cos d’Agents Rurals. En aquests moments, 18 dotacions terrestres dels Bombers i un helicòpter bombarder remullen la zona per evitar revifades. El foc de Sant Llorenç Savall està controlat des de primera hora del matí. Remullen tot el perímetre afectat 75 mitjans terrestres i 2 mitjans aeris (un helicòpter de comandament i un helicòpter bombarder).

Cerdanyola del Vallès, 14 d’agost de 2003

17’40 hores