Els incendis d'Ossó de Sió i Torrefeta i Florejacs, controlats [Actualitzada]

Es desactiva la fase d'alerta de l'Infocat

query_builder   1 juliol 2003 20:29

event_note Nota de premsa

Els incendis d'Ossó de Sió i Torrefeta i Florejacs, controlats [Actualitzada]

Es desactiva la fase d'alerta de l'Infocat

Els incendis que afectaven Selvanera (Torrefeta i Florejacs) i Ossó de Sió, a les comarques de Lleida,  es troben, des de les 19:45 hores, controlats.

A l’incendi de Torrefeta i Florejacs continuen treballant 5 mitjans aeris i 19 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat. Finalment han estat dos els hidroavions cedits per la Dirección General de Conservación de la Naturaleza (Ministerio de Medio Ambiente) que han treballat en les tasques d’extinció. En aquests moments ja s’han retirat.

Segons informacions del Servei Català de Trànsit continua tallada, a causa de l’incendi, la carretera L-310 al seu pas per  Concabella.

D’altra banda, a l’incendi d’Ossó de Sió continuen remullant la zona un total de 2 mitjans aeris i 8 de terrestres dels Bombers de la Generalitat.

Recordem que, segons informacions del Cos de Mossos d’Esquadra, a causa d’aquest incendi, han estat desallotjades com a mesura preventiva, 3 persones d’una granja a peu de la carretera L-304.

Continuen tallades, segons informa el Servei Català de Trànsit, les carreteres L-311 a Torrefeta i Florejacs, i la LV-3113 al seu pas per Guissona.

A les 20:00 hores, i per la millora de la situació dels incendis que afectaven diferents comarques catalanes, la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil ha desactivat la fase d’alerta del Pla d’Incendis Forestals de Catalunya (INFOCAT).

D’altra banda, a les 15:05 els Bombers de la Generalitat han estat alertats d’un incendi a Menàrguens (Noguera). A causa del foc han cremat 1.000 m2 de matolls, maquinària agrícola i han resultat morts 5 vedells que es trobaven en un cobert exterior.  En aquest servei han treballat 5 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat.

Cerdanyola del Vallès, 1 de juliol de 2003

20:30 hores