El foc forestal de Castell-Platja d'Aro ha afectat ja 187 hectàrees

query_builder   29 agost 2003 16:40

event_note Nota de premsa

El foc forestal de Castell-Platja d'Aro ha afectat ja 187 hectàrees

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, segons el Cos d’Agents Rurals del Departament de Medi Ambient, el foc forestal del Baix Empordà ha afectat ja 187 hectàrees. L’únic municipi afectat per l’incendi és el de Castell-Platja d’Aro, lluny de l’Espai d’Interès Natural de les Gavarres.

Mossos d’Esquadra informen que el nombre de persones evacuades en tota la zona és de 10.000. En els darrers minuts s’ha hagut d’evacuar la urbanització Politour de Platja d’Aro, el càmping Castell d’Aro, una superfície comercial dels afores de Platja d’Aro i la benzinera annexa. Tot i això, i des de poc abans de les 17’00 hores, les persones evacuades del càmping Vall d’Aro ja hi han pogut tornar. D’aquesta manera, en aquests moments només hi ha 3 càmpings evacuats: Mas Ambrós (Calonge), Call d’Aro i Internacional (Castell-Platja d’Aro).

Servei Català del Trànsit (SCT) informa que continuen tallades en els dos sentits de la marxa i en tota aquesta zona la C-31, la GI-660 i la GIV-6612. SCT recomana als conductors evitar qualsevol desplaçament a la zona afectada pel foc.

El flanc dret de l’incendi va en paral·lel a la C-31. El cap del foc es troba al sud de la urbanització Mas Ros, on almenys tres cases han quedat afectades per les flames. Una casa més ha quedat afectada a la urbanització el Masnou. Entre el Mas Ros i la C-31 el foc està a hores d’ara estable. A l’oest del Mas Ros, l’incendi ha evolucionat cap al paratge de la Roqueda, a on ha pujat la carena, de la qual les flames n’estan baixant lentament en direcció la GIV-6612.

Al voltant de les 18’00 hores és prevista la compareixença en roda de premsa de la consellera de Justícia i Interior de la Generalitat de Catalunya, Núria de Gispert, i del director general d’Emergències i Seguretat Civil, Ramon Bonastre. La compareixença tindrà lloc al Centre de Comandament Avançat, que s’ha muntat a l’Oficina de Turisme de Platja d’Aro (Mossèn Cinto Verdaguer, 4).

Cerdanyola del Vallès, 29 d’agost de 2003

17’00 hores