El Parlament elegeix una terna de juristes per al TSJC

La terna s'elevarà al CGPJ perquè designi el nou magistrat de l'alt tribunal català

query_builder   30 juny 2004 11:11

event_note Nota de premsa

El Parlament elegeix una terna de juristes per al TSJC

La terna s'elevarà al CGPJ perquè designi el nou magistrat de l'alt tribunal català

El Ple del Parlament de Catalunya ha escollit la terna de juristes que aspiren a ocupar una plaça de magistrat a la sala Civil-Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

El Ple del Parlament ha elegit la terna de juristes per a ocupar una plaça de magistrat a la sala Civil-Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

El Ple de la Cambra catalana ha escollit per 68 vots a favor, 45 en contra i 13 abstencions, una terna de juristes que serà elevada al Consell General del Poder Judicial perquè aquest designi un magistrat del TSJC.

La terna designada pel Parlament, en votació electrònica i secreta, , està integrada pels juristes Ester Capella i Farré, Josep Maria Gasch i Ruidor, i Carlos Ramos Rubio, que han proposats pels grups parlamentaris que donen suport al Govern de la Generalitat.

Un dels tres substituirà al magistrat del TSJC jubilat Lluis Puig Ferriol. Segons la Llei Orgànica del Poder Judicial, a les sales civil-penal dels tribunals superiors de justícia, una de cada tres places serà coberta per un magistrat de reconegut prestigi amb més de 10 anys d’antiguitat professional nomenat a proposta del Poder Judicial sobre una terna presentada pel Parlament de cada comunitat autònoma.

Els candidats

ESTER CAPELLA

Nascuda a La Seu d’Urgell el 1963, es va llicenciar en Dret per la Universitat de Barcelona el 1986 i dos anys després es va incorporar com a col•legiada al Col•legi d’Advocats de Barcelona, on exerceix   la seva professió.

Especialitzada en Dret Penal i Matrimonial, va ser membre durant 6 anys de la comissió del torn d’ofici del Col•legi d’Advocats de Barcelona i de la primera comissió de Relacions amb l’Administració de Justícia d’aquesta institució.

Des de l’abril de l’any passat és presidenta de l’Associació Catalana de Juristes Demòcrates.

JOSEP MARIA GASCH

Nascut a Rubí el 1940, es va llicenciar en Dret per la Universitat de Barcelona el 1962 i l’any següent es va incorporar al Col•legi d’Advocats de Barcelona per a exercir la seva professió.

Aquest jurista  va ser membre de la junta directiva del Col•legi de Barcelona entre  1970 i 1975 i també fou secretari del Col•legi de 1984 a 1987.

Va ser un dels fundadors, el 1973, del Col•lectiu d’advocats Ronda, on continua exercint la seva professió amb contrastada experiència en les diferents branques del dret, des del dret privat al laboral, passant pel penal i el matrimonial.

També és membre del Ple de la comissió de codificació de l’Observatori de Dret Privat de Catalunya. 

CARLOS RAMOS

Nascut a Lleó el 1956, es va llicenciar en Dret per la Universitat de Barcelona el 1978 i va ingressar a la carrera fiscal el gener de 1984, iniciant la seva professió com a fiscal adscrit als jutjats de L’Hospitalet de Llobregat i El Prat.

Carlos Ramos també va ser delegat de la fiscalia anticorrupció a Barcelona des de la seva creació i fins el 2003, any en què va assumir el càrrec de fiscal coordinador del TSJC contra la delinqüència organitzada.