El Govern agilita l'Observatori de Dret Privat de Catalunya

Juristes, economistes i sociòlegs podran assessorar puntualment l'Observatori en determinades matèries

query_builder   27 abril 2004 19:01

event_note Nota de premsa

El Govern agilita l'Observatori de Dret Privat de Catalunya

Juristes, economistes i sociòlegs podran assessorar puntualment l'Observatori en determinades matèries

El Govern català ha aprovat avui un decret que modifica la regulació dels òrgans de l’Observatori de Dret Privat de Catalunya, per donar més agilitat al seu funcionament. Entre altres canvis, el decret preveu la possibilitat d’incorporar puntualment als treballs de l’Observatori a persons externes com juristes, economistes i sociòlegs perquè assessorin en una matèria determinada

El Govern català ha aprovat avui un decret que modifica la regulació dels òrgans de l’Observatori de Dret Privat de Catalunya, per donar més agilitat al seu funcionament.

El nou decret introdueix la possibilitat d’incorporar puntualment als treballs de l’Observatori a persones externes perquè assessorin en una matèria determinada. En aquest sentit, es preveu la participació de juristes, economistes i sociòlegs que aportin una visió integral i més ajustada a la realitat social en matèries com el Dret de Família, Dret d’Obligacions i Contractes, el Drets Reals o el Dret de Successions.

Quant a la nova regulació, s’estableix la desaparició de les Seccions de la Comissió de Codificació i, entre elles, la d’Harmonització, que s’encarregava d’enllestir la preparació del Codi civil de Catalunya i que ja ha finalitzat la seva tasca.

També es crea una Comissió Permanent, amb funcions d’assessorament a la Comissió de supervisió dels grups de treball. Aquesta Comissió estarà formada pel president del Ple, que n’exercirà la presidència, el vicepresident, un màxim de 10 persones escollides d’entre els vocals del Ple i la directora de l’Observatori, que en serà la secretària.

L’Observatori de Dret Privat de Catalunya va ser creat l’any 2000 amb la finalitat d’actuar com un instrument especialitzat en aquesta matèria a Catalunya.