Continua activada la fase d'alerta del Pla Infocat

Tres hidroavions s'han incorporat a les tasques d'extinció dels incendis

query_builder   1 juliol 2003 18:57

event_note Nota de premsa

Continua activada la fase d'alerta del Pla Infocat

Tres hidroavions s'han incorporat a les tasques d'extinció dels incendis

Els incendis que s’han produït aquesta tarda a diverses comarques catalanes estan, pràcticament tots, controlats. Només els dos incendis que afecten la demarcació de Lleida (Selvanera –Torrefeta i Florejacs-, i Ossó de Sió) no estan, a hores d’ara controlats.

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil manté activada la fase d’alerta del Pla Infocat, a causa de la simultaneïtat d’incendis.

Tres hidroavions de la Dirección General de Conservación de la Naturaleza (Ministerio de Medio Ambiente) s’han incorporat a les tasques d’extinció d’aquests dos incendis. Els hidroavions, venen des de la base de Saragossa.

Amb aquests tres aparells, seran prop d’una quarentena els mitjans (terrestres i aeris) que s’han desplaçat als dos incendis, per tal d’apagar-los.

En aquest sentit, 24 dotacions dels Bombers (17 vehicles terrestres i 7 aeris) continuen treballant en l’incendi que, des de les 14’07 hores, afecta la localitat de Torrefeta i Florejacs (Selvanera), a la comarca de la Segarra.

Segons informacions del Servei Català de Trànsit, a causa d’aquest incendi està tallada la carretera L-310 (Concabella).

D’altra banda, 2 mitjans aeris i 8 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat treballen al foc que s’ha produït a Ossó de Sió (Urgell)  a les 13’08 hores.

Segons informacions del Cos de Mossos d’Esquadra, a causa d’aquest incendi, han estat desallotjades, com a mesura preventiva, 3 persones de la granja Can Boixaderes (carretera L-304). El foc no ha afectat la granja.

El Servei Català de Trànsit ha informat del tall de les carreteres L-311 (Torrefeta i Florejacs) i LV-3113 (Guissona).

La resta d’incendis dels què informàvem en l’anterior nota informativa, estan tots ja controlats.

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil vol destacar la gran activitat dels Bombers a causa de la situació meteorològica d’avui que ha fet incrementar el risc d’incendi. En aquest sentit, a les 18’40 hores, a banda dels incendis comentats, els Bombers treballen en 25 serveis per incendis de vegetació.

Cerdanyola del Vallès, 1 de juliol de 2003

18’45 hores