Desactivada l'alerta del Pla INFOCAT

query_builder   2 febrer 2003 13:48

event_note Nota de premsa

Desactivada l'alerta del Pla INFOCAT

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que a les 12’00 hores d’avui s’ha desactivat l’alerta del Pla d’Emergències per Incendis Forestals a Catalunya (INFOCAT), que estava activa des de les 17’02 hores del passat divendres 31 de gener per l’incendi del Baix Empordà.

Tot i això, en aquests moments treballen en el lloc de l’incendi 6 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat, que continuen remullant el perímetre afectat per les flames. Des de primera hora del matí, també hi treballa un helicòpter que, a part de revisar la superfície cremada, ja ha remullat una zona en què hi havia una feble columna de fum al barranc que hi ha a tocar de la urbanització Rosamar. Els Bombers continuaran remullant la zona al llarg de les properes hores.

Quant als problemes causats per la meteorologia adversa d’aquests darrers dies, a les 07’30 hores d’aquest matí ha finalitzat l’avís de vents en tot el país, segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya. Prova de la normalització de la situació és que, des de les 00’00 hores d’avui, els Bombers de la Generalitat només han fet 8 sortides relacionades amb el vent per retirar arbres caiguts (Puig-reig, Tordera, Calonge, Ribes de Freser, Cassà de la Selva i Castell - Platja d’Aro; en aquesta darrera localitat s’hi ha intervingut un parell de cops) i un fanal a punt de caure (Lleida).

Pel que fa a la neu, el Servei Meteorològic de Catalunya informa que, fins a les 07’00 hores de demà dilluns dia 3 de febrer, és possible que s’acumulin gruixos de neu superiors a 20 centímetres en cotes superiors als 1200 metres a la Val d’Aran, l’Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà. La cota de neu anirà pujant de forma progressiva al llarg del dia fins a situar-se als 1400 metres la propera matinada.

Ahir dissabte, un equip dels Pompièrs d’Aran, encapçalat pel Síndic de la Val d’Aran, Carles Barrera, el director general d’Emergències i Seguretat Civil, Ramon Bonastre, i el director general dels Pompièrs, Joan Canalias, van avaluar sobre el terreny el risc d’allaus a la zona, sobrevolant en helicòpter els punts amb més perill. Els Pompièrs, junt amb un geòleg que també formava part de l’expedició i d’acord amb les autoritats de la Val d’Aran, van optar per continuar fent el seguiment de l’evolució de la neu acumulada al llarg dels propers dies. L’acumulació de força plaques de neu encara no compactades fa hores d’ara tècnicament desaconsellable qualsevol intent de provocar allaus controlades.

Cerdanyola del Vallès, 2 de febrer de 2003

13’50 hores