Desactivada l'alerta del Pla INFOCAT

query_builder   25 juny 2003 13:48

event_note Nota de premsa

Desactivada l'alerta del Pla INFOCAT

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, atesa la millora de les condicions meteorològiques, a les 09:40 hores d’avui ha desactivat el pla d’emergències per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT) que es trobava en la fase d’alerta des de dissabte 21 de juny a causa de l’incendi forestal d’ Avellanes i Santa Linya.

Davant l’avís de situació meteorològica de risc per onada de calor, que va emetre el Servei Meteorològic de Catalunya, i la irrupció de nombrosos incendis de vegetació simultanis, el Centre d’Emergències de Catalunya ha mantingut activada la fase d’alerta del pla Infocat fins al dia d’avui.

Recordem que, entre el passat cap de setmana i la revetlla de Sant Joan, els bombers de la Generalitat han treballat en més de 500 incendis de vegetació (agrícola, forestal i urbana). Els més destacats d’aquest pont de Sant Joan, han estat el de Vilademuls (Pla de l’Estany), que el divendres va afectar unes 51 hectàrees, el de dissabte a Avellanes i Santa Linya (Noguera) que en va afectar 110, i el que diumenge es va produir a Santpedor (Bages) i que va cremar una superfície de 62 hectàrees, segons les dades que ens ha facilitat el Cos d’Agents Rurals.  

Cerdanyola del Vallès, 25 de juny de 2003

11:30 hores