Continua actiu el foc forestal a Santa Cristina d'Aro

El Pla Infocat està activat en fase d'alerta

query_builder   31 gener 2003 20:12

event_note Nota de premsa

Continua actiu el foc forestal a Santa Cristina d'Aro

El Pla Infocat està activat en fase d'alerta

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant en les tasques d’extinció de l’incendi forestal que, des de les 15’48, s’ha produït a Santa Cristina d’Aro. En aquests moments hi treballen una trentena de dotacions de terra dels Bombers. El fort vent que bufa a la zona no ha permès que els mitjans aeris hagin pogut col·laborar en l’extinció del foc i està ajudant a que es propagui més ràpidament.

Dos bombers del Parc de Vall d’Aro han patit cremades mentre treballaven en les tasques d’extinció de l’incendi. Els Bombers, Jordi VR (ha patit cremades de segon grau a peus i cames) i Jesús FB (presenta cremades de primer grau a cara, ulls, braços i cames) han estat evacuats a l’Hospital de Palamós i al Cap de Sta Cristina d’Aro, respectivament. Dels dos, només en Jesús FB continua al centre hospitalari, si bé és previst que sigui donat d’alta en breus moments. L’altre bomber ja ha estat donat d’alta.

Així mateix, un vehicle dels Bombers, també del parc de Vall d’Aro, ha quedat afectat pel foc.

Els Mossos d’Esquadra han desallotjat unes 400 persones de diverses urbanitzacions. Les persones desallotjades a Golf Costa Brava, Casa Nova i Punta Brava han estat adreçades a l’Oficina d’informació i turisme de St Feliu de Guíxols.

 Així mateix, a les persones desallotjades de les urbanitzacions Rosa Mar-Cala Salions i Cala Canyet les han adreçat a Tossa de Mar.

Segons les primeres valoracions del Cos d’Agents Rurals, el foc ha afectat un perímetre de 200 hectàrees. El Servei Català de Trànsit informa que continua tallada la carretera GI-682, entre Tossa de Mar i Sant Feliu de Guíxols.

Cerdanyola del Vallès, 31 de gener de 2003

19’30 hores