Demostració del sistema de trucades massives a la població

query_builder   14 novembre 2003 13:51

event_note Nota de premsa

Demostració del sistema de trucades massives a la població

La demostració s’ha realitzat aquest matí, al Centre d’Emergències Nacional de Catalunya, i en presència de representants de diversos municipis del Vallès Oriental

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil ha realitzat aquest matí una demostració del sistema d’avisos massius a la població. Aquest sistema, que s’està implementant actualment, permet realitzar un avís telefònic als ciutadans que es podrien veure implicats en una emergència.

La demostració s’ha fet aquest matí, a les instal·lacions del Centre d’Emergències Nacional de Catalunya (CENCAT) a Cerdanyola del Vallès, com a conseqüència del compromís adquirit amb els municipis que es van veure afectats per l’incident de l’empresa “DELSA”, a Les Franqueses del Vallès. Hi han assistit representants dels municipis de Caldes de Montbui, Granollers, l’Ametlla del Vallès, Canovelles, la Garriga, La Roca del Vallès, Les Franqueses del Vallès i Lliçà de Vall, a més del Director General d’Emergències i Seguretat Civil, Ramon Bonastre, entre d’altres autoritats. L’exercici d’avisos massius ha estat valorat positivament per tots ells.

En total, des del CENCAT, i a través de 30 línies telefòniques, s’han fet 250 trucades (entre les 10’55 h i les 11’04 h) a la població de les zones de Llerona i Corró de Vall de les Franqueses del Vallès. El missatge informava que la trucada no es devia a cap emergència, sinó a una prova realitzada des de la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil.

Un cop finalitzada la implementació d’aquest nou sistema, el CENCAT disposarà de 60 línies telefòniques que permetran que el sistema d’avisos massius realitzi fins a 1200 trucades en 10 minuts, tot disminuint el temps d’avís a la població, en cas d’emergència, i complementant els protocols d’avís ja existents El sistema permet saber quantes trucades han estat o no contestades, així com  quantes han trobat la línia comunicant.

 El CENCAT de Tarragona i les Terres de l’Ebre també disposa d’aquest mateix sistema. En aquest sentit, i a mida que avanci el desplegament del sistema de gestió integral de l’emergència, els diversos centres disposaran del sistema d’avisos massius a la població.

Està previst que durant el primer semestre del 2004, el sistema ja tingui integrat tot el territori català amb les bases de dades de l’Institut Cartogràfic de Catalunya.

Cerdanyola del Vallès, 14 de novembre de 2003

12’00 hores