Controlat l'incendi forestal de Cardona

Segons el Cos d'Agents Rurals la superfície afectada és de 7 hectàrees

query_builder   10 juny 2003 21:37

event_note Nota de premsa

Controlat l'incendi forestal de Cardona

Segons el Cos d'Agents Rurals la superfície afectada és de 7 hectàrees

Al voltant de les 21’30 hores Bombers de la Generalitat ha donat per controlat l’incendi forestal que afecta des de les 17’59 hores al nord de Cardona. Segons el cos d’Agents Rurals del Departament de Medi Ambient, la superfície provisional afectada és de 7 hectàrees de pi blanc i pinassa.

A hores d’ara, i amb l’arribada de l’ocàs, els 9 mitjans aeris (5 helicòpters Bombarders, 3 avions de vigilància i atac, 1 hidroavió i 1 helicòpter de comandament) que han treballat en l’incendi ja s’han retirat. L’hidroavió procedent de la base aèria de Torrejón de Ardoz s’ha incorporat a les tasques d’extinció a última hora de la tarda i ha fet algunes descàrregues abans de retirar-se  a la base de Girona.

Pel que fa als mitjans terrestres, es mantindran treballant durant tota la nit la vintena de vehicles que han estat treballant durant tota la tarda, i així evitar possibles revifalles, ja que durant la nit es preveu que la humitat serà força baixa.

Destacar que, no hi ha hagut cap persona ferida ni evacuada de cap masia del perímetre de foc, així com tampoc no s’ha tallat la circulació de cap carretera de la zona, segons ha informat el Servei Català del Trànsit.

Recordem que la superfície cremada ha afectat al paratge de Cal Gili de la  Serra del Porquer del municipi de Cardona. Aquesta zona no havia estat cremada en els incendis forestals que van afectar a la Catalunya Central (Bages, Berguedà i Solsonès) en els anys 1994  i 1998.

Cerdanyola del Vallès, 10 de juny de 2003

21’30 hores