Comunicat de Premsa del Departament de Justícia

query_builder   25 juny 2004 13:30

event_note Nota de premsa

Comunicat de Premsa del Departament de Justícia

Davant les informacions publicades per alguns mitjans de comunicació en relació a les investigacions que es duen a terme sobre presumptes agressions a interns de centres penitenciaris, el Departament de Justícia vol fer els següents aclariments:

1.- Hi ha obert un expedient informatiu per part de la Inspecció de Serveis Penitenciaris arran dels fets ocorreguts en el CP Quatre Camins el passat 30 d’abril. La Inspecció no ha finalitzat encara el seu Informe i, per tant, no poden atribuir-se a aquest informe les afirmacions ni avaluacions fetes per diversos mitjans de comunicació.

2.- El Departament desmenteix, en conseqüència, que existeixi un “Informe de Justícia” i denuncia com a inductores a confusió les referències que es publiquen o es difonen entre cometes de declaracions d’interns.

3.- El Departament ha comprovat que cap membre de la Inspecció de Serveis Penitenciaris ha fet declaracions als mitjans de comunicació sobre aquesta qüestió.

4.- La conselleria també informa que les declaracions d’alguns interns davant de la Inspecció es van fer – a petició d’ells – davant els seus lletrats, que disposen des d’aquell moment d’una còpia de la declaració.

5.- És del Departament garantir la seguretat i el bon nom del col•lectiu dels treballadors penitenciaris, igual que ha d’assegurar els drets dels interns.

6.- El Departament espera que tots els mitjans de comunicació compleixin la seva obligació professional de contrastar fonts d’informació i d’abandonar estils i pràctiques que són un obstacle greu per a millorar la gestió del sistema penitenciari.