Actualització incendis forestals a Sant Llorenç Savall i Gallifa 12'00 hores

query_builder   12 agost 2003 11:43

event_note Nota de premsa

Actualització incendis forestals a Sant Llorenç Savall i Gallifa 12'00 hores

Els incendis forestals de Sant Llorenç Savall i Gallifa continuen actius i, a hores d’ara,  els esforços se centren en evitar que es trobin els dos flancs principals i més actius del incendis de Sant Llorenç Savall i Gallifa respectivament.

El fum i el vent que bufa en direcció sud-oest estan dificultant en gran mesura les tasques dels mitjans aeris. A més, a conseqüència del fum s’han desallotjat dos carrers al límit de Sant Llorenç Savall com a mesura preventiva.

Pel que fa als desallotjats dels altres nuclis de població de la zona del perímetre de l’incendi, se’ls ha recomanat que ara per ara no tornin als seus habitatges atès que hi ha canvis de direcció de vent que podem variar el comportament de l’incendi. Cal dir però que, ara per ara, no hi ha constància que hi hagi hagut cap casa cremada.

D’altra banda, s’ha demanat maquinària pesada al Departament de Política Territorial i Obres Públiques per tal de fer franges de 15 metres d’amplada amb l’objectiu d’assegurar els fronts i els nuclis habitats.

A hores d’ara, hi ha unes 100 dotacions terrestres desplegades en tot el territori i 22 mitjans aeris que realitzen tasques de descàrrega des de l’aire, dels quals 2 són hidroavions procedents de França que s’han incorporat a la resta de flota aèria al voltant de les 10’00 hores.

Segons les últimes dades facilitades pel Cos d’Agents Rurals, l’incendi forestal de Sant Llorenç Savall ha cremat a 2.550 hectàrees i el de Gallifa 836 hectàrees.

A més dels efectius dels Bombers de Bombers també treballen a la zona efectius dels Agents Rurals, Agrupacions de defensa Forestal de la zona, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil, Policies Locals i serveis mèdics. A més, també col·laboren amb aquests efectius i a nivell logístic i d’extinció 100 voluntaris.

Segons el Servei Català del Trànsit, estan tallades les carreteres B-124 de Sant Llorenç Savall a Monistrol de Calders, la BV-1221 de Matadepera a Navarcles i la BP-1241 a Sant Llorenç Savall.

Cerdanyola del Vallès, 12 d’agost de 2003

12’00 hores