Actualització dels incendis forestals a Catalunya

Més de 300 hectàrees, en els incendis de Maçanet de la Selva-Tordera

query_builder   13 agost 2003 18:35

event_note Nota de premsa

Actualització dels incendis forestals a Catalunya

Més de 300 hectàrees, en els incendis de Maçanet de la Selva-Tordera

Ara per ara, l’incendi forestal de Tordera avança direcció a l’incendi forestal de Maçanet de la Selva, trobant-se molt pròxims els dos. Segons el cos d’Agents Rurals, la superfície total i conjunta cremada en aquests dos incendis forestals és de 300 hectàrees de vegetació forestal.

Entre els dos incendis forestals Tordera i Maçanet de la Selva hi treballen 30 dotacions terrestres i 7 mitjans aeris.

· Tordera: L’incendi s’ha iniciat al costat de la carretera GI-512 a Can Garriga i ha seguit direcció nord cap a Maçanet de la Selva, entrant a dins del territori.

Les persones desallotjades de les masies i urbanitzacions: Mas Julià, Mas Sureda i Via Conxita, i la urbanització Terra Brava (entre 100 i 200 persones) encara no han pogut tornar. Tots els evacuats estan essent duts al parc Prudenci Bertrana, a tocar del camp de futbol de  la localitat.

· Maçanet de la Selva - Massanes: l’incendi s’ha iniciat a la vora de l’estació de Renfe de Maçanet – Massanes, terme municipal de Massanes, i ha evolucionat direcció nord, entrant al terme de Maçanet de la Selva.

Com a mesura preventiva es mantenen totes les evacuacions de les urbanitzacions Mas Altaba,  El Molí, Riuclar i Mont Barbat. Totes les persones les han adreçat al polisportiu de Maçanet de la Selva. Totes aquestes persones estan sanes i estàlvies.

Llagostera: l’incendi es troba en aquests moments en fase de control i la superfície afectada, segons el cos d’agents rurals, és de 15 hectàrees (8 de forestals i 7 de camps). De moment i com a mesura preventiva, les persones desallotjades encara no han pogut tornar als seus habitatges (urbanitzacions la Mata, Mont Rei i la Canyera). Totes les persones es troben al pavelló polisportiu de Caldes.

D’altra banda, a Olèrdola també s’hi està treballant en un altre incendi forestal del qual s’ha rebut l’avís a les 16’42 hores. En aquests moments, la superfície afectada segons el cos d’Agents Rurals és de 15 hectàrees de vegetació forestal. En l’incendi hi treballen 18 vehicles terrestres i 2 mitjans aeris.

Segons el Servei Català del Trànsit, està tallada l’autopista A-7 entre Cassà de la Selva i Hostalric, la N-II entre maçanet de la Selva i Vidreres i la GI-555 entre Sil i Massanes. D’altra banda i a causa de l’incendi de Llagostera, també continua tallada la C-65 entre Llagostera i Cassà de la selva i la GI-674 entre Caldes de la Malavella i Llagostera.

Cerdanyola del Vallès, 13 d’agost de 2003

18’30 hores