Actualització de dades dels focs forestals de Catalunya

Actualment només hi ha controlat el foc de Tortosa

query_builder   11 agost 2003 18:23

event_note Nota de premsa

Actualització de dades dels focs forestals de Catalunya

Actualment només hi ha controlat el foc de Tortosa

El foc forestal de Sant Llorenç Savall ha cremat ja una superfície de 1764 hectàrees. Des de les 14’00 hores, hi ha 3 punts per on les flames han revifat:

· al nord-est del front, en direcció Granera,

· a l’oest, a la zona de les Rafardes, cap a la zona forestal que separa els nuclis de Mura i Talamanca, i

· al sud-oest, just al punt on s’havia declarat l’incendi, en direcció al coll de les Estenalles.

Com a mesura preventiva, a la rodalia de la zona afectada pel foc s’han hagut d’evacuar les urbanitzacions Mas del Solar i Saladrich. En total, unes 300 persones, que han estat reallotjades provisionalment al polisportiu de Monistrol de Calders. També s’han evacuat 50 persones de la Granera i 15 del Forat del Perer, ubicat a Sant Llorenç Savall. Hi treballen a la zona 89 dotacions terrestres.

A Gallifa, segons el Cos d’Agents Rurals, han cremat ja 618 hectàrees. A les 14’00, aproximadament, s’ha produït una revifalla: una llengua de foc s’ha estès en sentit nord, tot trepitjant els paratges de las Rovira i Sobregrau. A la rodalia de la superfície afectada per les flames, s’han hagut d’evacuar 200 persones de les cases disseminades pels afores de la població. Aquí, treballen 22 dotacions terrestres.

Els mitjans aeris que treballen entre aquests dos focs són, en aquests moments, 20: 3 helicòpters de comandament, 8 helicòpters bombarders (un d’ells, aportat pel Ministerio de Medio Ambiente i arribat d’Aragó i l’altre, dels Bombers d’Andorra), 7 avions de vigilància i atac (2 d’ells, del Ministerio i arribats de Manises, al País Valencià) i 2 hidroavions (també del Ministerio de Medio Ambiente). Donada la proximitat dels dos incendis (tan sols 5 quilòmetres), tots aquests mitjans aeris treballen simultàniament en ambdós sinistres.

Bombers de la Generalitat han habilitat un helicòpter amb grua per tal de treballar en l’evacuació de persones en cas de ser necessari, tal com finalment va fer en el dia d’ahir.

Pel que fa als focs de la demarcació de Tarragona i les Terres de l’Ebre, els Bombers de la Generalitat ja han pogut controlar el foc forestal de Tortosa, on segons Agents Rurals han cremat unes 10 hectàrees. Com a mesura preventiva, Guàrdia Civil ha hagut d’evacuar una vintena de xalets de la urbanització Pinar de García, en total, aproximadament, unes 70 persones. En aquests moments, treballen en aquest foc 11 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat.

A l’Albiol, segons Agents Rurals s’han cremat 8 hectàrees. El foc encara es troba en fase de control. Aquí, treballen 12 dotacions terrestres dels Bombers i 3 mitjans aeris (un helicòpter de comandament, un helicòpter bombarder i un avió Hèrcules del Ministerio de Defensa).

Cerdanyola del Vallès, 11 d’agost de 2003

18’40 hores