Actualització relativa als incendis forestals a Catalunya.

Continua activada la fase d'emergència 2 de l'INFOCAT.

query_builder   13 agost 2003 21:24

event_note Nota de premsa

Actualització relativa als incendis forestals a Catalunya.

Continua activada la fase d'emergència 2 de l'INFOCAT.

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, a hores d’ara, el Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya continua treballant en els incendis relacionats a continuació:

Maçanet de la Selva-Tordera. Els dos incendis ja s’han unit i en formen un de sol que està en fase de control i que, segons el Cos d’Agents Rurals, afecta una superfície de 450 Ha. El focus que s’ha iniciat a Tordera, segons els primers indicis, hauria començat en una zona ja cremada. D’altra banda, el de Maçanet de la Selva hauria començat per divesos punts diferents, darrera de la urbanització Mas Altaba.

Fins a 38 vehicles terrestres i 9 mitjans aeris dels Bombers continuen treballant en les tasques d’extinció d’aquest incendi del què rebíem l’avís als voltants de les 3 de la tarda.

Al voltant de 2600 veïns de les urbanitzacions properes a la zona afectada per l’incendi continuen evacuades als pavellons esportius de Maçanet de la Selva, Vidreres, Lloret de Mar i Hostalric. D’altra banda, unes 300 persones de diverses urbanitzacions de Tordera estan allotjades al polisportiu de Tordera.

Segons el Servei Català de Trànsit, tan sols està tallada la carretera N-II, entre Tordera i Vidreres (km. 682-695).

Renfe ha informat que el trànsit ferroviari ja s’ha restablert entre Maçanet de la Selva i Hostalric.

Llagostera. L’incendi, que ja ha estat controlat, ha afectat una superfície aproximada de  14 hectàrees, de les quals, 8 són forestals i 6 de camps, segons les dades del Cos d’Agents Rurals. Els veïns que havien estat evacuats ja han pogut tornar als seus domicilis. A hores d’ara, 13 vehicles dels Bombers de la Generalitat treballen en les tasques d’extinció.

Olèrdola. Segons el Cos d’Agents Rurals, aquest incendi ha afectat una superfície aproximada de 100 hectàrees. A hores d’ara, fins a 23 vehicles dels Bombers treballen en les tasques d’extinció de l’incendi, que si bé no està controlat, evoluciona favorablement. Quant a l’afectació viària, només està tallat el trànsit per un camí veïnal proper a la zona de l’incendi.

Sant Llorenç Savall. Els Bombers de la Generalitat hem estat treballant durant tota la tarda en revifades a l’interior del perímetre, especialment en el flanc esquerre. Més d’un centenar de vehicles continuen treballant-hi.

Un vehicle tot terreny dels Bombers (grup Epaf) ha patit un accident en bolcar al quilòmetre 28 de la carretera B-124. Els 3 ocupants han resultat ferits lleus (Josep R.R., Daniel V.S. i Tomàs M.C.) i han estat evacuats a l’hospital Parc Taulí de Sabadell.

Recordem que el Centre d’Emergències de Catalunya manté activada la fase d’Emergència 2 del Pla d’Incendis Forestals de Catalunya (INFOCAT).

Cerdanyola del Vallès, 13 d’agost de 2003 (21’30 hores)