Activat el pla INFOCAT en fase d'emergència 1

Els incendis forestals de Sils i Castellbell i el Vilar no estan controlats

query_builder   13 juliol 2003 19:44

event_note Nota de premsa

Activat el pla INFOCAT en fase d'emergència 1

Els incendis forestals de Sils i Castellbell i el Vilar no estan controlats

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, a les 17:30 hores, ha activat en fase d’Emergència 1, el pla d’emergències per Incendis Forestals a Catalunya (INFOCAT) a causa dels dos incendis que afecten Sils (Selva) i Castellbell i el Vilar (Bages).

Pel que fa a l’incendi de Sils, els Bombers de la Generalitat han estat alertats d’un accident a les 15:33 hores, en el que s’hi ha vist implicats un turisme i un camió que transportava fruita. Com a conseqüència de l’accident, el camió s’ha encès i ha causat l’incendi forestal. Un total de 5 mitjans aeris (3 helicòpters bombarders, 1 avió de vigilància i atac, i 1 helicòpter de comandament) i una trentena dotacions terrestres dels bombers han estat treballant tant en les tasques d’extinció com en l’assistència a l’accident. La col·lisió ha causat dos ferits lleus i un de menys greu.

Segons ha informat Mossos d’Esquadra, com a mesura preventiva s’han desallotjat 5 masies que estaven a peu de la carretera, i dues urbanitzacions: la urbanització Tourist Club (entre 175 i 200 persones) i la urbanització el Llac dels Cignes. Les persones evacuades han estat adreçades al pavelló del Poliesportiu de Caldes.

Segons informa el Servei Català de Trànsit, com a conseqüència de l’incendi, s’ha tallat la N-II en els dos sentits de la marxa, i el trànsit es desvia per la C-25 sentit Barcelona, i per la C-63 en sentit Girona. A més, i també a causa de l’incendi, s’ha tallat la carretera GI674 al seu pas per Llagostera i el trànsit es desvia per la carretera C-35.

Respecte l’incendi que afecta Castellbell i el Vilar, a peu de la carretera BV 1123, del que s’ha rebut l’avís a les 16:35 hores, durant tota la tarda han estat treballant 5 mitjans aeris i 30 dotacions terrestres. També s’han incorporat en les tasques d’extinció de l’incendi dos hidroavions cedits per la Dirección General de Conservación de la Naturaleza (Ministerio de Medio Ambiente). 

Segons informa Mossos d’Esquadra han estat desallotjats, com a mesura preventiva, veïns de masies aïllades properes a la zona de l’incendi. S’ha habilitat el pavelló del Poliesportiu de Sant Vicenç de Castellet per tal d’acollir-los.

El Servei Català de Trànsit informa que a conseqüència de l’incendi la carretera BV 1123 està tallada en els dos sentits de la marxa.

Cerdanyola del Vallès, 13 de juliol de 2003

20:00 hores