Activat el Pla Infocat per la simultaneïtat d'incendis a Catalunya [Actualitzada]

Ha estat activada la fase d'alerta

query_builder   1 juliol 2003 18:02

event_note Nota de premsa

Activat el Pla Infocat per la simultaneïtat d'incendis a Catalunya [Actualitzada]

Ha estat activada la fase d'alerta

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que a les 15’51 hores s’ha activat la fase d’alerta del Pla d’Incendis Forestals de Catalunya (INFOCAT) per la simultaneïtat d’incendis que s’han produït a diverses comarques catalanes.

A hores d’ara, els Bombers de la Generalitat treballen en les tasques d’extinció dels següents incendis:

Ossó de Sió. L’avís s’ha rebut a les 13’08 hores d’aquesta tarda. El foc afecta una superfície de vegetació agrícola. En aquests moments, hi treballen 9 dotacions terrestres dels Bombers i 3 mitjans aeris.

Selvanera (terme municipal: Torrefeta i Florejacs). L’incendi, que afecta vegetació agrícola, s’ha produït a l’alçada del km. 10 de la carretera LV-314. L’avís s’ha rebut a les 14’07 de la tarda. A hores d’ara, són 22 les dotacions dels Bombers (17 terrestres i 5 mitjans aeris) les què treballen en les tasques d’extinció.

Tarragona. Els Bombers hem estat alertats d’aquest incendi a les 14’12 hores. El foc, que ja està controlat, s’ha produït als marges de la carretera TP-2031(els Pallaresos). A hores d’ara, els mitjans aeris ja s’han retirat de les tasques d’extinció d’aquest incendi, si bé encara hi continuen treballant 12 dotacions terrestres.

Vallgorguina. Aquest incendi forestal, del qual s’ha rebut l’avís a les 15’52 h., ja està controlat. L’incendi s’ha produït en una zona de difícil accés de la urbanització Baronia d’aquesta localitat. En aquests moments, són 27 els vehicles dels Bombers que treballen en les tasques d’extinció de l’incendi, 21 dels quals són dotacions terrestres i 6 mitjans aeris.

Llagostera. L’hora d’avís d’aquest incendi ha estat a les 15’58 h.  El foc ha afectat un camp de rostolls situat entre els termes municipals de Llagostera i Cassà de la Selva. Sis dotacions dels Bombers i 3 mitjans aeris treballen, a hores d’ara, en aquest incendi, que també ha estat controlat.

Aquests incendis són els incendis més importants en què els Bombers de la Generalitat treballem aquesta tarda. En el decurs del dia s’han produït més incendis de vegetació, que han afectat poca superfície i que han pogut ser controlats i extingits ràpidament.

Cerdanyola del Vallès, 1 de juliol de 2003 (17’30 hores)