Actualització de la situació del riu Ebre i de les nevades als Pirineus. 08:00 hores

Continuada activada l'Emergència 1 del NEUCAT i l'Alerta de l'INUNCAT

query_builder   6 febrer 2003 08:33

event_note Nota de premsa

Actualització de la situació del riu Ebre i de les nevades als Pirineus. 08:00 hores

Continuada activada l'Emergència 1 del NEUCAT i l'Alerta de l'INUNCAT

Les últimes informacions arribades al Centre d’Emergències de Catalunya indiquen que, durant la nit i en aquestes últimes hores del matí, no hi ha hagut cap tipus d’emergència derivada de la pujada del cabal del riu Ebre.

Com s’havia informat ahir, les úniques incidències remarcables es van registrar a Miravet, on l’aigua del riu va negar la plaça i els carrers pròxims a aquesta, i a Garcia, on va quedar afectat per l’aigua el camp de futbol i alguns camps de cultiu. Segons la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), el cabal del riu Ebre a partir de l’embassament de Flix és de 2.200 m3/s. Aquest, s’ha mantingut durant tota la nit i es continuarà mantenint al llarg del dia per tal de buidar els embassaments de Maquinense, Riba - roja i Flix.

D’altra banda, recordar que continua activada la fase d’Emergència 1 del pla NEUCAT a les comarques de la Vall d’Aran, l’Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà. Cal dir que, a causa de les nevades, no s’ha produït tampoc cap alarma en les últimes hores. No obstant això, vehicles dels Bombers de la Generalitat estant col·laborant en tasques de neteja de les carreteres i carrers, així com també s’estan fent rutes per revisar que no s’hagi produït cap allau.

Segons l’últim comunicat del Servei Geològic de l’Institut Cartogràfic de Catalunya, el risc d’allaus és MOLT FORT (5) a l’Aran – Franja Nord de la Pallaresa. En aquest punt, són probables allaus de neu recent i de placa de vent de grans dimensions que poden caure de forma natural i afectar al fons de les valls.

A més, a la zona de Ribagorçana Vall Fosca, a la Pallaresa i al vessant sud del Perafita Puigpedrós, el risc d’allaus és FORT (4) i es poden produir també allaus, de forma natural i accidenta,l de plaques que, en general, serien de mitjanes dimensions.

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil vol insistir en que cal anar amb molt de compte a les zones on el risc d’allaus és tant alt i que cal evitar, en la mesura del possible, passar per la zona afectada tant a peu com en cotxe i mantenir la precaució, sobretot, en les activitats de muntanya, per evitar riscos innecessaris.

Així recordeu que:

.  cal que us mantingueu informats de l’evolució meteorològica, bé sigui a través dels mitjans de comunicació o del telèfon d’informació ciutadana, 012:

·  si feu activitats de muntanya, informeu-vos abans del seu inici de l’estat de les rutes que voleu seguir;

 ·  si voleu fer activitats a la neu, no realitzeu excursions fora de pistes. Les informacions del Servei Geològic indiquen la persistència del perill d’allaus:

· en cas d’emergència, truqueu al telèfon únic d’emergències, 112

 Cerdanyola del Vallès, 6 de febrer de 2003

 08:00 hores