Activada la fase d'emergència-1 del Neucat en 5 comarques

La resta de comarques catalanes continuen en situació d'alerta

query_builder   19 febrer 2003 14:13

event_note Nota de premsa

Activada la fase d'emergència-1 del Neucat en 5 comarques

La resta de comarques catalanes continuen en situació d'alerta

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, a les 13’00 hores, ha activat la fase d’Emergència-1 del Pla Neucat a les següents comarques: Anoia, Bages, Osona, Priorat i Terra Alta.

La resta de comarques continuen en situació d’alerta.

L’activació de la situació d’emergència-1 en aquestes 5 comarques s’ha produït, bàsicament, per l’evolució de les condicions meteorològiques, i dels problemes ocasionats a la xarxa viària.

Al llarg de les darreres hores, els Bombers de la Generalitat han inspeccionat les zones afectades per l’episodi de neu i, a part de constatar les dificultats que ha generat la nevada, no han estat alertats de cap situació d’emergència en cap punt del país.

El Servei Català de Trànsit informa que, en aquests moments, hi ha un total de 29 carreteres afectades per neu i només una de tallada: la C-242, al seu pas per Alforja, i en un tram de 10 quilòmetres.

Finalment, la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil vol recordar un seguit de consells bàsics:

· No circuleu amb el vostre vehicle propi, per la zona afectada per la neu, si no és estrictament necessari. Ajudareu, d’aquesta manera, a les tasques dels equips d’emergència que treballen per netejar les calçades i vies afectades per la neu.

· Si heu de circular, abans de fer-ho, informeu-vos de l’estat de la xarxa viària i de l’evolució meteorològica, principalment, a través dels mitjans de comunicació i del telèfon d’informació ciutadana, 012.

· Al vostre vehicle, recordeu dur el dipòsit ple, així com les cadenes, que us poden ser necessàries per circular per determinats punts de la xarxa viària.

· En cas de necessitat, recordeu que el telèfon únic d’emergències és el 112.

Cerdanyola del Vallès, 19 de febrer de 2003

 13.00 hores