Activació del Transcat per l'accident d'un camió cisterna a Arbúcies

query_builder   4 setembre 2003 15:54

event_note Nota de premsa

Activació del Transcat per l'accident d'un camió cisterna a Arbúcies

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, a les 15’00 hores d’avui, s’ha activat la fase d’Alerta del Pla d’Emergències per Accidents en el Transport de Mercaderies Perilloses per Carretera i Ferrocarril (Transcat) per l’accident que ha sofert un camió carregat amb sosa càustica al municipi d’Arbúcies.

Els Bombers de la Generalitat han estat alertats de l’accident a les 14’32 hores. Un camió cisterna amb una càrrega de 17 tones de sosa càustica ha bolcat al revolt del quilòmetre 4 de la carretera GI-550. En cap cas no hi ha hagut fuita del producte, però caldrà fer el transvassament del producte a una cisterna en condicions ja que la vàlvula de seguretat de la cuba accidentada ha quedat malmesa. Segons informa el Servei Català del Trànsit, la carretera es troba tallada en els dos sentits de la marxa entre els quilòmetres 3,5 i 4 des de les 15’23 hores.

A hores d’ara treballen en el sinistre 4 dotacions dels Bombers de la Generalitat, un dels quals és el furgó de risc químic del parc de Maçanet de la Selva.

El conductor del camió, tot i haver sortit il·lès del camió després de l’accident, ha sofert una crisi d’ansietat a posteriori, raó per la qual ha hagut de ser evacuat en helicòpter medicalitzat a l’Hospital Josep Trueta de Girona.

Cerdanyola del Vallès, 4 de setembre de 2003

16’15 hores