ACTIVAT EL PLA INFOCAT PER UN INCENDI FORESTAL

query_builder   12 juny 2003 16:09

event_note Nota de premsa

ACTIVAT EL PLA INFOCAT PER UN INCENDI FORESTAL

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que a les 15’51 hores s’ha activat la fase d’alerta del Pla d’Incendis Forestals de Catalunya (INFOCAT) per un foc declarat al municipi de Cabrera d’Igualada (Anoia).

Els Bombers de la Generalitat han estat alertats de l’incendi a les 13’51 hores. El foc hauria començat a la part superior del turó en què hi ha el Castell de Cabrera i, a partir d’aquí, les flames s’han estès cap al nord. En aquests moments, els Bombers treballen per tal d’encerclar el perímetre de foc amb un total de 25 dotacions terrestres i 9 mitjans aeris, que són 1 helicòpter de comandament, 5 helicòpters bombarders i 3 avions de vigilància i atac. Hores d’ara, i segons les primeres valoracions tant de Bombers com del Cos d’Agents Rurals, el foc ha cremat unes 6 hectàrees de pi i matoll.

Creu Roja ha informat que ha hagut d’atendre una dona d’edat avançada amb símptomes d’asfíxia després d’haver inhalat fum. Fins al moment, no s’ha hagut d’evacuar cap de la vintena aproximada de cases de la part més alta de la urbanització Castell de Cabrera, en què hi ha el foc. Per la seva banda, Ferrocarrils de la Generalitat han informat al Centre d’Emergències de Catalunya que la línia de l’Anoia no ha quedat afectada en cap moment pel foc, de manera que la circulació per la zona és del tot normal.

Pel que fa a la xarxa de carreteres, el Servei Català del Trànsit informa que s’ha tallat la circulació en els dos sentits de la marxa en dues vies: la B-224, entre els quilòmetres 0 i 1, i la C-15, entre els punts quilomètrics 37 i 38.

Cerdanyola del Vallès, 12 de juny de 2003

16’10 hores