Informació relativa a la Fase dAlerta del Pla dEmergències Transcat per laccident dun camió a Alp (Cerdanya)

query_builder   26 agost 2004 20:00

event_note Nota de premsa

Informació relativa a la Fase dAlerta del Pla dEmergències Transcat per laccident dun camió a Alp (Cerdanya)

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, hores d´ara, continua la fase d´Alerta del Pla d´Emergències per Accidents en el Transport de Mercaderies Perilloses per Carretera i Ferrocarril (TRANSCAT), per un camió  que ha bolcat a Alp

L´incident ha tingut lloc a una carretera que no té nomenclatura i que és coneguda com a circumval·lació d´Alp, segons indica el Servei Català de Trànsit.

En l´accident s´hi ha vist implicat un camió cisterna  amb càrrega perillosa de l´empresa Samat España Transportes Químicos, S.A., que ha bolcat. El vehicle que transporta sosa càustica en estat líquid,  ha patit una fuita.  Fins al lloc dels fets s´han desplaçat  un total de nou dotacions terrestres i un mitjà aeri dels Bombers de la Generalitat per vigilar i protegir les tasques de transvasament del producte, així com per realitzar la neteja de la calçada. Hores d´ara, una cuba de traspàs de 20.000 litres de capacitat, també de  l´empresa Samat,  està realitzant les tasques de transvasament.

Del camió cisterna amb capacitat per a  29.000 litres, -tot i que no estava plena al seu límit-,  han vessat sobre l´asfalt, entre 200 i 300 litres d´hidròxid de sodi en estat líquid, catalogat com a matèria perillosa. Tot seguit, els bombers de la Generalitat desplaçats en aquest servei han fet una paret de terra per tal de contenir la sosa càustica líquida vessada. La  barreja de les dues substàncies ha format unes 26 tones de residus, segons indiquen els experts.

Tanmateix, aquestes tasques han estat coordinades i supervisades  pels tècnics de l´Agència Catalana de l´Aigua (ACA), conjuntament amb els de la Junta de Residus.

 Segons informacions del Servei Català de Trànsit,  la via continua tallada en tots dos sentits de la marxa.

Recordem que el Pla estava activat en fase d’Alerta des de les 15’45 hores d’aquesta tarda.

Cerdanyola del Vallès, 26 d´agost  de 2004

20’00  hores