Desactivada l'alerta del Transcat a la Jonquera

Un cop finalitzat el transvasament, s'ha procedit a desactivar el pla

query_builder   16 setembre 2004 06:39

event_note Nota de premsa

Desactivada l'alerta del Transcat a la Jonquera

Un cop finalitzat el transvasament, s'ha procedit a desactivar el pla

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, a les 00’30 hores d’aquesta matinada, ha finalitzat la fase d’alerta del pla d’Emergències per Accident en el Transport de Mercaderies Perilloses en Carretera i Ferrocarril de Catalunya (TRANSCAT) un cop fet el transvasament del producte del camió cisterna que ahir al matí havia patit un incident a l’àrea de servei de la Jonquera (AP-7 a l’alçada del punt quilomètric 7).

A les 00’15 hores les 5 dotacions dels Bombers de la Generalitat que s’han desplaçat al lloc del sinistre han informat que ja havia finalitzat el procés de transvasament dels 30.000 litres d’acetona a un nou camió cisterna que ha continuat el trajecte.

Recordem que, ahir al matí, un camió cisterna va quedar desnivellat quan, després de patir una esllavissada, va anar a parar al marge de la carretera. Tot i que la cisterna no tenia cap desperfecte, va ser necessari fer el transvasament del producte que transportava per tal d’evitar qualsevol possible vessament en ser aixecat i desplaçat del marge de la carretera per una grua. Ja que les tasques de transvasament requerien del tall de l’accés a l’àrea de servei de la Jonquera i altres possibles afectacions viàries, les maniobres es van dur a terme a partir de les 22’00 hores d’ahir la nit.

Cerdanyola del Vallès, 16 de setembre de 2004

06’30 hores