Exercici d'activació dels sistemes d'avís a la població en cas d'accident químic previstos en el PLASEQTA (polígon nord) i PLASEQTEBRE (Flix)

query_builder   26 juny 2004 15:36

event_note Nota de premsa

Exercici d'activació dels sistemes d'avís a la població en cas d'accident químic previstos en el PLASEQTA (polígon nord) i PLASEQTEBRE (Flix)

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, tal com estava previst, a les 11 hores d’avui, dia 26 de juny, s’ha realitzat el primer exercici d’activació del sistema d’avisos del municipis del polígon químic nord: Els Garidells, Vilallonga del Camp, El Morell, La Pobla de Mafumet i Perafort-Puigdelfí, així com el sistema d’avisos del municipi de Flix.

L’exercici tenia com a objectius:

· Comprovar el sistema electrònic d’activació (sirenes, i trucades telefòniques)

· Donar a conèixer el so de les sirenes

· Detectar àrees fosques o de mala cobertura sonora.

S’ha pogut comprovar que:

· El sistema d’activació ha funcionat, excepte al municipi de Vilallonga del Camp on s’ha produït una anomalia electrònica que s’ha pogut solucionar durant l’exercici

· S’ha detectat poca cobertura a les zones de creixement urbanístic d’alguns municipis (el Morell, la Pobla de Mafumet, Vilallonga i Perafort). En aquestes àrees caldrà estudiar un reforç del sistema d’avís.

Tanmateix ahir divendres, 25 de juny, es va realitzar l’activació del sistema telefònic d’avisos massius. Del que es pot destacar:

Total trucades: 3.665 (2.083 al polig. Nord i 1.582 a Flix)

Trucades contestades: 72 %

Trucades no contestades: 14 %

Trucades comunicant: 14 %

La durada de les trucades ha estat:

Els Garidells 3 minuts

El Morell 28 minuts

Perafort - Puigdelfí 8 minuts

Vilallonga del Camp 14 minuts

La Pobla de Mafumet 14 minuts

Flix 44 minuts

Es considera que globalment la realització de l’exercici ha estat positiva. Tot i això, caldrà realitzar millores, especialment amb la instal·lació de noves sirenes i amb l’ajustament en el sistema de trucades massives. Es reduirà la durada del missatge i s’estudiarà la possibilitat de prioritzar l’avís a determinades àrees, així com la implementació d’un sistema d’avisos específic per al col·lectiu amb mancances auditives.

Amb els resultats de l’exercici es posa de manifest la necessitat d’efectuar sistemàticament proves de similars característiques a les àrees que disposin d’aquests sistemes d’avís.

Cerdanyola del Vallès, 26 de juny de 2004

13’00 hores