Desactivada l'Alerta del Pla Transcat

query_builder   31 agost 2004 17:05

event_note Nota de premsa

Desactivada l'Alerta del Pla Transcat

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que el centre d’Emergències de Catalunya, CECAT, ha desactivat a les 16’30 hores l’Alerta del Pla TRANSCAT , que s’havia activat al matí per l’accident d’un camió cisterna carregat de gasoli a la carretera C-12, al seu pas per Amposta.

En total, el camió transportava 3000 litres de gasoli i feia la ruta entre Xerta i Deltebre. El vehicle havia bolcat poc després del migdia a l’alçada del quilòmetre 6 de la C-12. En total, han vessat uns 1500 litres de combustible.

Bombers de la Generalitat s’han desplaçat al lloc de l’accident amb 4 dotacions. L’operació ha consistit a transvasar el producte que encara es conservava a l’interior de la cisterna, a aixecar el camió amb una grua i evacuar-lo i, finalment, a netejar la calçada. El vehicle ha estat aixecada a les 14’30 hores. A hores d’ara, i amb la calçada neta, s’ha procedit a desactivar l’Alerta. Mentre han durat els treballs per resoldre l’emergència, s’ha tallat en els dos sentits de la marxa la circulació viària a la C-12 entre els quilòmetres 5,50 i 6,50. Segons informa el Servei Català de Trànsit, els vehicles s’han anat desviant per les carreteres T-311 i T-344.

El conductor del camió accidentat, Joan FF., de 54 anys, ha estat evacuat en helicòpter medicalitzat del Departament de Salut amb traumatisme crànioencefàlic greu cap al Joan XXIII de Tarragona.

Cerdanyola del Vallès, 31 d’agost de 2004

17’00